lördag 21 januari 2012

Min svåger och hans härliga familj  flyttade för några år sedan ner till underbara Geneve..... Jag är helt fast för den staden , jag fullkomligt älskar att vara där. En stad som man verkligen skulle kunna bo i . Den har allt från värsta sköna bohem  till sån lyx som man inte trodde fanns=) När man sitter i sin lilla bubbla och slickar på en glass köpt av en kille med glasslåda på magen vid sjön så kommer en olje shejk gående förbi med sina 10 fruar och en svärm livvakter=)))Det är sådana kontraster...
Det bästa av allt är marknaden som är utanför fönstret där vår familj bor , där är det en stooor marknadsplats och då pratar vi verkligen stor.Där samlas alla franska antikhandlare,bönder och andra härliga människor med sina fantastiska saker de säljer gamla soppteriner , tolix stolar , skyltar ja allt man kan tänka sig.
Så varje ons,lörd och söndag är den här fantastiska marknaden.
Byggnaden på bilden är huset mittemot min svågers lägenhet , så fint. Nedanför ligger en park o där tänds grillarna varje kväll och alla i området träffas , så mysigt!
Ja jag längtar ner!!!!
Önskar er en fin helg!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jätterolig idé med anslagstavlan i tidigare inlägg. Sånt gillar jag, lite nytt under solen.
Ha en fin lördag
AC

saga sa...

Underbart!

Anne-Britt sa...

Spennende å høre. Nå ble jeg nesten litt fristet til å reise dit... he he.
Ha en fin lørdag.
Klem fra Anne-Britt

Elina sa...

Det låter helt fantastiskt!

Réka Fogarasi sa...

Hej Johanna,
jag bor i Genève och har länge följt din blog. Jag var glad att läsa att du brukar komma hit och att du tycker om denna stad. Det finns verkligen mycket att se i och runt omkring Genève. Jag har en massa tips ifall det behövs nästa gang du kommer :-).
Ha en bra vecka och tack för en underbar blog!
Réka