lördag 5 december 2009

Det bästa med julen är pepparkaksbaket...tycker det är så mysigt . Då blir det julstämning i huset med tända ljus och pepparkaksdoft. Barna gör sina fina konstverk och degen smakar ju så gott=).
I helgen blir det pepparkakshus. Vi ska göra varsit minihus hemma hos mamma.
Har det som tradition och det är lika roligt varje år , vi skrattar så vi kiknar för jag kan verkligen inte göra fina hus..barnens blir 100 ggr finare än mina=))) Jag har så bråttom när jag ska göra något ,vill se resultatet fort så därför är man inte alltid så noggran =) Vilket slutar med att husets delar inte alltid passar ihop..... ja ,ja men roligt har vi!
Ha en bra helg

12 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad mysigt med pepparkaksbak, ska nog göra en ny deg för de går åt som smör i solsken här hemma och sen vill jag ha pepparkaksdoft i hela huset ;o)
Ha en fin dag!
Kramis/lenaS

Anonym sa...

Hei, Johanna!
Så koselig å lese bloggen din... en av mine absolutt favoritter! Lykke til med pepperkakehusene, - vi har også "byggeplaner" i helga!

mvh Hilde, Norge

Anneli sa...

hmmm...känner igen det där, att det ska gå så fort, ska helst vara klart på en gång, måste se hur det blir***
härligt med pepparkaksbak, hade ungdomar som gjorde det här med i går...gott och roligt blev det:-)
Kram
Annelie

gamla skolan sa...

Låter mysigt ! Du får visa resultatet sen ! Önskar dig en trevlig helg ! Kramar Susanne / den gamla skolan

LOPPISLIV sa...

Mysig tradition ni har, här hemma ska det bakas idag också, lussebullar och knäck, och jag ska faktiskt försöka mig på ett pepparkakshus, så det blir nog goa skratt här också :-) Ha en underbar lördag. Kraaam Paula

Anci sa...

Hej !
Här har vi redan pepparkaksbakat en gång, men det blir nog en gång till före jul :) Är det din egen bild ? Vad är det för bra sak som pepparkakorna ligger på ??

Kram
Anci

Anonym sa...

Ja visst är det mysigt med pepparkaksbak...jag har bara hunnit med pepparkaksbiscotti ännu...får försöka hinna med pepparkakor nån kväll i veckan.. :)
Ha en härlig andra advent ♥

Bitte sa...

Vad mysigt det låter att göra pepparkakshus! Det var några år sedan jag gjorde ett, en av anledningarna är att barnen är stora och inte längre vill hjälpa till, men den största anledningen är nog att jag alltid BRÄNNER mig så mycket :-).

Ha en fin andra advent!

Kramar
Beatrice

Solsjö - Under en vind sa...

Hoppas att baket blev lika roligt som alltid! Kram!

Ru Hedefalk sa...

Vad mysigt att baka med barnen, måste jag också göra.

Ha det gott!

Ina sa...

ja det är mysigt med alla förberedelser nu inför julen!! Imorgon ska vi baka lussekatter och pepparkakor och sedan ska barnen få dekorera de med kristyr, kan bli intressant med en på 1,5 år och en på tre som kletar kristyr hi, hi... Men roligt kommer det säkert bli!!
Vad mysigt med en sådan tradition, att göra pepparkakshus!!
Kram Ina

Min Still By Maia sa...

Nam, nam -De så veldig gode ut!
Nydelig bilde.

MAIAklemmer