Här i huset har vi börjat baka vårt egna bröd i stället för att köpa! Att vi inte gjort det tidigare. Visst har vi bakat bröd men endast vid speciella tillfällen... Finns det något godare än nybakt bröd! Bara doften är ju så go...
Idag har jag testat ett bröd som man gör kvällen innan sen är det bara till att lägga in det i ugnen morgonen efter..jättesmidigt!
1/2 pkt jäst
3 dl lättmjölk
1tsk salt
2msk olja
2 dl vetekli
6 dl mjöl
1 ägg
1 dl solroskärnor
Kvällen innan: Rör u t jäst i kall mjölk , blanda i olja , salt vetekli och mjöl. Arbeta degen smidig. Baka ut bullar o låt de jäsa i kylen över natten.
På morgonen: Sätt ugnen på 180 . Pensla med ägg strö över solroskärnorna grädda i mitten av ugnen i ca 180 grader. Av detta blir det ca 16 frallor
Lycka till=)
Ett litet obs! Glömnde ju skriva hur länge=) ca 10 min...
25 kommentarer:
Vilket bra tips! Nybakta bullar på morgonen är ju så toppen! :D
Mums, det ska jag prova!
Kraam Lotta
Det receptet måste jag prova!
Så ljuvligt när det doftar nybakat :)
Ha en BRA dag!
/Pernilla
Hej!
Nybakt bröd är underbart! Vi bakar nästan allt vårat bröd och inser att man får godare bröd och spar en hel del pengar. Kul att Du delar med Dig ett recept gjorda morgonbullar! Ska prova.
Jag delar med mig ett tips om Du funderar på att köpa Eldkorg: Röshult Original 990 kr hos nyvyshoppen.nu Beställde en igår och önskade få den till helgen - den var levererad vid dörren 3 timmar senare! Kanske det inte går så snabbt över hela Sverige men de skickar över hela landet.
Solig hälsning från Karin.
God morgon !
Det där ser mumsigt ut ! Tack för inspiration och recept.
Kram
Anci
Så mysigt med nybakt bröd! Det går i perioder här, ibland bakas det mycket och just nu ingenting, får nog ta upp det igen....= )!
Ha en bra dag!
Kram L-L
Oooh så gott med nybakat. Måste testa receptet..
ha det gott. Kram Pirre
Så ljuvligt med nygräddat bröd på morgonen...Mums!
Ha en bra dag!
Åh så gott.
Tack för tipset!
/Marie
UHHHHHHHHHH ! the smell of freshly homecooked.
happy day,
Rosa
Jammi, ja hjemmebakt brød er deisert best. NYDELIG!
klæm
Mmmm , låter gott , skall prova vid tillfälle ! Kramar Susanne / den gamla skolan
Så mysigt! Tack för tipset och ha det så bra!
Martina
Mmm, vad gott! Och sen doftar det ju ljuvligt i hela huset när man bakar också, det är ju en fin bonus!
Fin dag till dig!
Camilla
Visst är det härligt med hembakt. Här bakas det ett dubbelbak varje vecka, helst bullar. Sen fryser jag in dem, då är det bara till att micra 40 sek och vips har man ljummen hembakt bulle. Inte som nybakat, men gott är det.
Nybakat på morognen låter fantastiskt, hur länge ska de vara inne i ugnen?
(undrar om jag får plats med en plåt i kylen...) :o)
Ha en härlig onsdag,
kram Lydia
Jaaa, det var längesen jag gjorde dem. Ett kanon bra sätt när man vill avnjuta nybakt på morronen.
Kram Viveka
Provar detta redan ikväll! Har länge funderat på att börja baka bröd istället för att köpa. Det blir ju både billigare och godare. Bara att få tummen ur.... ;)
Men du, hur länge ska de gräddas???
Kikar in här igen ifall du skriver till det i receptet...
Måste ännu en gång säga att din blogg är underbar. Love it...
Stor kram Hanna
Ja hur gott är det inte med nybakat bröd!!
Detta recept måste jag prova, det lät smidigt och gott!
Kram/Johanna
Här har du en till som har börjat baka det egna brödet. Jag är så less på allt köpe bröd och tycker inte det smakar gott längre, det bli kanske så det ofta är samma bröd som man köper.
Här blir det bak i kväll.
Kram Theres
Tack för tipset! Visst är det härligt med nybakat bröd - endast ett minus....det är lätt hänt att man (jag)äter för mycket :O) Ha det gott!
Ska genast skriva ner receptet! Helt perfekt att bara kunna grädda dem direkt på morgonen! Tack för tipset. =)
Men va gott det ser ut.. Detta receptet måste jag prova.
Vi får ta och ta en frukost ihop snart igen..
Ha det så bra vännen!!
kram Anna
Mmmmmmmmm! Tenk å tasse inn på kjøkkenet og kjenne dufta av nybaka brød om morgonen... Ahhh!
Tusen takk for tipset. Og takk ellers for vakre, inspirerande bilete og fine ord i bloggen din!
- Susanne
Ytterligare ett tips...jäs färdigt, plasta in hela plåten o frys! Ta ut när man är sugen på många frallor eller några. Värm upp ugnen (inte på snabben) o grädda som vanligt= "Hemma bake-off"! Det brukar jag skämma bort dagis barnen med till fredags frukost.
//Linda
Åh det låter som ett gott bröd, det ska testas. Fina bilder och mysig blogg.
Ha en fin vecka vidare. Kram Camilla
Skicka en kommentar