tisdag 4 september 2007

Växthus...

Ville bara visa en bild på mitt favorit miniväxthus..Drömmen är att få ett fint gammalt ute gjort av gamla fönster..det hade varit så fint..Om några år kanske,jag har ju tid o planera det väldigt noga=))
Är det någon mer än mig som har sambos som snart är på bristningsgränsen pga allt tjat om alla ideer man har...=) Tycker nästan synd om honom..han kan stå o kämpa med ett rum så svetten lackar o då står jag bakom o pratar om mina ideer i nästa rum=)) Man är ju så ivrig,men jag får nog börja hålla det för mig själv,eller så får jag skriva av mig här om jag vill att min sambo ska orka slutföra vår renoveringo ha mig som medhjälpare=))

32 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket underbart litet växthus! Här har du en till som drömmer om ett växthus, fast jag tänker mig det mer som ett uterum med mysig sitthörna, ett bra bord att sitta och äta vid, ljuslyktor i massor och växter i krukor och en del slingrande kanske...Vill också ha det gjort av gamla fönster och ett par pardörrar....Drömma får man ju! Ha en bra dag! Kram!

LantlivsAnette sa...

Ha ..haa..javisst känner man igen sig alltid !
Min karl är helt slutkörd nu efter tvättsuge renoveringen..han orkade inte göra klart vår bastu nere vid älven , den var tänkt att den skulle vara klar nu i sommar, men det tog stopp.Och jag som tänkte att vi skulle riva köket nu före Jul..ja jisses...
Vilket vackert litet mini växthus du har..skulle gärna vilja ha ett stort sånt jag också,som man kan sitta i och plocka och påta i alla blommor och dricka kaffe i..jaa..drömma kan man ju alltid..eller hur.
Kram Anette

Skatan sa...

Hm...varför tror du jag gör nästan allting själv ;-) Gränsen är passerad...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Läser ditt inlägg med ett leende på läpparna..känner så VÄL igen mig i det du skriver.Det är bara att konstatera att kvinnor och män resonerar olika :)
Ha en bra dag! kram/ruffa

WhiteVintageDreams sa...

Underbart fint...som vanligt ;). Har du nåt vardagligt o modernt i ditt hem *fniss*. Tror nästan att ni är utan tv o kaffebryggare *skojar* ;). Har du förresten, hittat nån kreativ lösning på allt det "fula" tekniska? Vet att du ville göra ett tv-skåp? Har tyvärr min stora plasma på väggen i mitt lilla vardagsrum...så jag kommer ej undan, tyvärr. Det e så fult. Men skulle vara kul att höra hur du gjort med mikro o kaffebryggare o dyl? Jag behöver inspiration på den fronten *skratt*.
Jag blir såå glad varje morgon när jag kikar på dina gudomligt fina o gammeldags bilder. Å drömmer om ett liknande till mig :). För mig är du en riktig favvis.
Kraaaam

Evelinas hus sa...

Hahaha, ja så har vi det här också.
Min man blir så trött på mig när jag typ pratar om var vi ska hänga krokarna när han inte ens hunnit bila bort golvet. Man måste ju ha målbilder. :-)
Innan vi hade barn hjäpte jag till lika mycket men nu blir det oftast jag som tar hand om barnen.
Kram Caroline

inspired and handmade sa...

SÅ vackert det var! Skriv av dig på bloggen ;)så får vi andra läsa dina kreativa idéer!! Du är ju jätteduktig & har en underbar blogg...Ha en härlig höstdag!
Kram veronica.

ChatrinesLiving sa...

Inspirerende blogg:) Masse flotte innlegg, og flotte bilder! Jeg tar en titt inne hos deg, og ønsker deg en flott dag!
Hilsen Chatrine

atmosphere sa...

Ja du Johanna. Kanske bäst att ta det i etapper... och smyga in det lite fint sådär, jag menar kanske dupera honom eller något? Alla medel är tillåtna! Kram!

smultrongården sa...

Hahaha - jag skrattar ihjäl mig! Jag har fått order om att aldrig prata om nästa grej när pågående inte ens är slutfört. Min svärfar har ju hjälpt oss o maken säger att han blir tokig när jag börjar prata om nåt nytt. Dom kan inte ens tänka sig att hjärnan bara kokar o planerar dygnet runt! Tur det för i så fall hade dom kanske dragit... Man skaffar sig inte så många pluspoäng om man säger så. Helt kanon att du tar upp det - ser det som det absolut största problemet. Och man vill ju få utlopp o ventilera alla tusen idéer med nån - bra att ta bloggen då! Måste ut o måla golven 1 gång till! Skiiit säger jag bara - trodde det var klart för jag har 4 pallar som ska plockas upp i morron men jag måste dra på dom igen. Linoljefärg - snyggt - men jisses vilket jobb! Förresten, växthus, vilken super dröm- självklart har jag samma... Kram Eva

Ina sa...

Ha, ha jag vet prcis vad du menar för jag är EXAKT likadan!! Det kan nästan bli plågsamt med all kreativitet och alla idéer som poppar upp i hjärnan. Jag blir så frustrerad också för jag vet att det tar ett tag innan man kan sätta sina planer till verket
p g a av pengar(såklart) och tid. Det är därför jag inte kan låta färgen torka eller allt bli klart innan jag börjar pynta och feja för jag bara måste se resultatet, blir det som man tänkt sig o s v.
Vilket otroligt fint litet växthus!! Önkar att jag hade lite mer gröna fingrar än jag har dock...
Kram Ina

Eva Agnes sa...

Du får nog göra som Skrotmaja säger. Gör det själv. Jag har ingen att tjata på så vill jag ha något gjort måste jag lära mig att göra det själv. Det går! Fast du kanske inte tror det. Men det finns nästan ingenting som man inte kan lära sig att göra själv.
Så, spotta i nävarna och sätt igång.
Kramar Eva Agnes

johanna sa...

Hej kul att många fler är som jag...=))
Jodå eva agnes nog gör jag mycket av det själv..men det är roligare o göra det tillsammans,han är lite mer noggran än vad jag är oxå=)

Sallys hus sa...

Ha ha ha....ja du man känner igen sig.
Jag är just i full färd med att måla om köksmöbler jag köpt på blocket....PÅ JOBBET...mannen vet inget. Han går i taket om jag släpar hem ännu fler gamla möbler som ska målas om.
så jag tar hem dem när de är färdiga i stället så blir han nog glad...fniss......
Jag drömmer också om ett sånt gammalt växthus. Dit lilla var väldans fint
Kram Katarina

MiaMaria sa...

Håller med dig jag vill också få lite ideer gjorda och visp så måste jag ha lite hjälp av mannen i huset. Och han är ganska less på mig vid det här laget....Vad ska man göra när man inte kan göra riktigt allt? / ME

S sa...

Åh så sött! Du har så trevlig blogg, även om det inte riktigt är min stil så brukar jag kika in, stämningen är så fin härinne!

Marja Kristiina sa...

Hej Johanna! Ville hälsa dig också, din & Maries & Anettes bloggar är mina favoriter! Jag kikar in varje dag här i Finland.

Och så har det vi också, min man och jag! Baby steps måste man ta...

Ha det så bra!

hemma bäst sa...

Jo då! man känner igen sig.man vill hinna med så mycket,senast tänkte jag, att bara vardagsrummet blir klart, så är det inte så bråttom med hallen. Men nu har jag liksom glömt bort att jag tänkte så..och skulle vilja att hallen blev klar i morgon! kram

linnea-maria sa...

Hi hi. Jag tjatar inte alls på min. Jag bara gör. Det är ibland snarare han som kan bli lite väl ivrig. som nu när det regnar in på glasverandan för han har tagit ur alla fönster och jag får renovera. Pust. Visst är det sött med de där små växthusen. Ja man kanske skullet ta och spika ihop ett....

Karin Krut sa...

Hahaha jaa Lasse brukar säga, Jamen Karin, du har ju HUNDRA förslag! Samtidigt tycker han det är bra att ha mig med som "arbetsledare" då blir saker och ting gjorda ;)men han föredrar EN sak åt gången :)Jag brukar gå och smida planer i det tysta för att sen presentera en färdig lösning. Jag har lärt mig att hålla igen lite ;) det brukar gå bättre då.
Kram Karin

johanna sa...

Ja jag får oxå lära mig att hålla igen lite=)) Men det är såå svårt jag ser alla bilder framför mig...=))

Betty sa...

Hallojsan vännen.
Hade så´n tur att bordet bara var att skura av o sedan ställa på sin plats , det är man ju inte så bortskämd med.
Skrattar när jag läser om dig o din "man". Vi har det precis likadant hemma hos oss. Skillnaden tror jag är att vi kan prata om vad vi skulle vilja göra o kanske mena om 2år medans männen tror att vi menar om 2v. ?
Ditt växthus var jättefint.
Kram på dig.

Marie sa...

Någon gång skulle jag också vilja ha ett växthus gjort av gamla fönster. Såå vackert!!

Du, jag känner precis igen mig. Min man bara suckar åt mig när jag råkar nämna någon ny bra idé jag fått. Just nu håller vi på att gjuta nytt golv i tvättstugan( som ligger i källaren).Det är bara golvet som ska göras nu i höst, resten av tvättstugerenoveringen ska vi fortsätta med till våren. Min man tycker inte jag är riktigt klok som redan har börjat fundera på smådetaljerna. Sen vill jag fixa ett badrumsskåp av ett gammalt fönster, göra iordning lillflickans rum, få upp några hyllor i vardagsrummet, fixa vårat gamla slagbord som just nu står i garaget m.m m.m. Man önskar verkligen att dygnet hade 24 tim till.

Ha det bra.
Kram Marie

Sallys hus sa...

Bara jag igen!
Jag länkar till dig nu om det är ok?
Kram

Sallys hus sa...

Hi hi va kul....att hitta mig hos dig....jag har ju hela tiden trasslat mig in till dig via andras länkar vet inte riktigt varför jag inte länkat tidigare......men men nu såå..
Kram

Hulda sa...

Så herlig det veksthuset var! Det kan jo dekoreres med masse fint. :) Har du sett det nydelige sinkfatet jeg kjøpte i går?

Anonym sa...

Tack för att du visar så fina bolder..det ger sån inspiration

Charlotta sa...

Det där kände jag igen... Min gubbe är en pärla för än har han inte försökt strypa mig långsamt när jag går på om allt jag klurat ut att vi ska göra. Vi har hållt på några år så han borde vara rätt trött på mig. (Jag har ett växthus gjort av gamla fönster förresten) Jag återkommer och tittar lite mer här hos dig. Kram kram!

Handplockat sa...

ljuvligt växhus
förstår att det är en favorit =)
Idag visar jag bilder från Sias Showroom

Ha det bäst

Lina sa...

Förstår dig precis. Brukar säga att det är bara detta också... Men han har insett att mina ideer tar aldrig slut....

Interiørhuset sa...

for ett nydelig veksthus du har=) Ett utrolig vakkert bilde...

Alt av bilder som du har vist her på din blogg er så vakkert,og jeg er ofte innom og ser på de gamle innleggene dine om og om igjen...klarer ikke få nok av dem for de er så vakre og det er bilder av ting og stemninger som jeg ønsker å ha her i mitt hjem