söndag 12 augusti 2007

Fått mail

Fick två mail för några dagar sedan som jag tog väldigt illa vid mig av...Det kanske inte hör riktigt hit o skriva om det på min blogg men jag har bestämnt mig att göra det ändå...I mailet stod det bla vilken fruktansvärt dålig mamma jag måste vara som bara ägnar mig åt inredning o tar tid till det från barnes tid osv...
Då vill jag bara förklara om det är någon mer där ute som tänker så vilket jag inte hoppas o tror ..Mina barn är det absoluta viktigaste jag har i mitt liv o jag ger dom all tid de behöver,och dom kommer alltid i första hand.självklart känner man ofta att man inte räcker till o dåligt samvete mm, men jag känner även för att jag ska orka så måste jag få greja med det som jag tycker är roligt o mår bra av för att vara en bra mamma oxå.
Jag kan säga att mina barn tycker det är jätteroligt att vi har fint hemma,o dom tycker det är såå mysigt när man tänder ljus o gör lite extra på bla våra heliga mysfredagar...
Bara för att man får barn så ska man väll inte förinta sig själv det mår varken barna eller vi bra av..Jag har hittat det intresset som jag bara älskar o hoppas kunna leva av så småningom...Jag känner att dom vet inte vad dom pratar om som skriver detta för dom vet inte hur vi har det i vår familj o hur vi lever.....vi är ialla fall en lycklig familj där vi allihopa har våra egna intressen o uppmuntrar varandra.Jag älskar min familj över allt annat....
(bilden är från Olsen o Jensen)

79 kommentarer:

Anonym sa...

Stackare, men ta inte åt dig. Du vet bäst! Alla är olika & det är synd att mail-skrivaren inte tänkte på det. Du verkar ju inte ha nån annan hobby som kräver tid av dig. Sedan har ju barnen sin pappa också. Bit ihop och håll huvudet högt :).
Tänker på dig!
Kram (maileg-kanin-fegisen...igen)

johanna sa...

TAck...lovar ska hålla huvudet högt=)Kraam fegis=)

Evelinas hus sa...

Vilket sätt, så gör man inte.
Jag skulle också blivit så irriterad, men strunta i den personen.
Personen kanske är lite avundsjuk.
Som du säger, det är ingen som vet hur er familj fungerar.
Att man har ett intresse och en hobby är inget som säger att man inte är med sina barn.
Kram Caroline

Anonym sa...

Åh vad jag blir irriterad! Jag läser alltid din blogg men skriver aldrig någon kommentar utan "smygbloggar"...:-) Denna gång känner jag bara att jag måste skriva något. Ta INTE åt dig av mailet du fått! Du får inte ta åt dig av det där tramset. Bara för att man fått barn betyder det väl inte att man inte får ha en hobby, likväl som man är intresserad av att träna en speciell sport. Detta mail grundar sig förstås på avundsjuka!
När jag ändå skriver så vill jag passa på att säga att ni har det gudomligt snyggt hemma! :-)
Hälsningar Helen Å

Anonym sa...

Han/hon hade tydligen tid att titta på din blogg, hade han/hon inga barn eller familj då? Vad har de med det här att göra frågar man sig. Otroligt!!! Bry dig inte om sådana stackare! Ha de fint och fortsätt bara, vi normala människor tycker om din blogg.

Anonym sa...

Så illa av människor att skriva mejl och uttala sig om saker som varken angår dem eller de vet något alls om. Jag håller med dig - även med barn måste man ju få vara VUXEN med ett liv och en hobby. Om inte mamma mår bra mår ju inte barnen bra heller..... *enkel matematik* :)

Anonym sa...

Visst är det konstigt att folk ibland tycks känna en bättre än man själv gör. Så länge du själv och andra i din närhet mår bra så ska "folk" inte lägga sig i vad som är bra för er eller inte. Jag kikar in i din blogg varje dag för inspiration och tycker att du har en superblogg. Som Caroline skrev så ligger det nog kanske lite avundsjuka bakom och då är det ju den personen som mår dåligt och lite taskigt är det tycker jag att försöka föra över det på någon annan.
Håll du huvudet högt för det har du all anledning att göra.
Annica.A

Nygammalt sa...

Det var det dummaste jag har hört! Vad är det för konstiga människor här ute? Hoppas för guds skull inte att den eller de har egna barn för mer självisk kan man ju inte bli. Är det bättre om du bara hade suttit framför tvn och ugglat då?
Sköt om dig! Kram.

Katarina sa...

Stor kram till dig Johanna:)
Ta aldrig åt dig av sånt , det är kanske så att när vi har som vi har , lite offentliga sidor så tar mindre sriösa människor chansen att häva ur sig ondheter.
Stor kram från en Inredningstokig familj till en annan :)
Och vad var det vi sa...det är ju livskvalitét!

Kram Katarina

Färjtorp sa...

Du har en populär blogg och då blir tydligen vissa avundsjuka...det är ju uppenbart!
Flera har redan sagt det, man ska inte bry sig om såna trista kommentarer (fast kan va svårt...)

Kram Johanna

Maria sa...

Men herregud???!!!! Vad är det för en människa som gör nåt sådant???!!! Jag blir alldeles upprörd!!!! Mår föräldrarna bra så mår barnen bra!!=) Självklart har man som förälder rätt att ha intressen - nyttigt & lärande för barnen som i sin tur lär sig att vara kreativa. Barn gör inte som man säger - dom gör som man gör.=) Min 12-åring har hela sitt liv levt med mitt inredningsintresse & han har då utvecklats till en helt kreativ & fantastisk person som har en massa kul ideer till sitt eget rum.
Ta då inte åt dig av detta idiotiska mail!!!!
Sköt om dig!! Kram!!

Karin Krut sa...

Du har helt rätt! Dom vet inte vad dom pratar om. Man kan inte utplåna sig själv som person då blir man ingen bra Mamma! Stå på dig och ta inte åt dig. Jag är övertygad om att ni har en lycklig familj. Barnen har ju som sagts förr också sin Pappa.
Kramar Karin

Mollys sa...

Fy va arg ja blir, det finns så många elaka människor som dessutom är avundsjuka på andra. Barn till alkoholister och andra människor som på grund av sitt oförstånd lever på ett icke hälsosamt sätt är det synd om. Min man kan nog ibland kommentera "måste du göra det där nu?" Då brukar jag förklara för honom att det finns så mycket måsten för en familje mor att hon ibland behöver göra sånt som hon själv vill göra. Vi inrednings människor e ju hemma men hur är det med dom som ängnar mycke tid åt sport eller nåt som inte kan utövas i hemmet.Man undrar bara?

LantlivsAnette sa...

Men du lilla vännen..det var det fruktansvärdaste jag hört..hur kan någon bara skicka nåt sånt !!Vi alla andra då som bloggar och inreder i våra hem...vi, i alla fall jag känner precis som du..det är mitt intresse och för att vara en bra o glad mamma så måste man få ha sina intressen...det första som slog mig när jag läste detta är att det måste vara en avundsjuk människa som mår dåligt på nåt sjukt sätt...ta inte åt dig..och för guds skull sluta inte att blogga och inreda då blir vi andra ledsna !!!Många varma kramar till dig från mig Anette

Nina sa...

herre jösses vad är det du säger? det var det dummaste jag hört (på länge) . usch jag hade blivit så ledsen att få sånt skit i mejlen. varför gör man så? personen ifråga kan väl inte med att kommentera här numer efter det hoppas jag. om hon nu har gjort det över huvudtaget...

blä till dig som skickar sådana tråkiga mejl till folk och det stinker avundsjuka lång väg.

Anette sa...

Hej Johanna!
Jag hoppas att du inte tar åt dig av idioter.....hade det varit en man som haft din sida så hade det inte ens kommit på tal. Man ska inte bry sig om såna som vräker ur sig skit över andra...speciellt som personen inte ens känner dig och din familj. Jag tittar ofta in på din sida och skulle verkligen inte vilja att du slutade....kram från Anette.

Ina sa...

Jag gapar... så ledsen för din skull!! Håller med dig fullständigt!! Man måste få hålla på med det man trivs med för att må bra och vara en bra mamma, fru, vän etc. Själklart måste familjen gå först och det är jag helt övertygad om att den gör för dig liksom för mig. Intresset har man vid sidan om, då barnet/barnen sover eller är med sin pappa...
Ta inte åt dig och var inte ledsen!!!
Ser fram emot många vackra inlägg hos dig i framtiden också!
Kram Ina

Anonym sa...

Ja du, det finns verkligen människor till allting!
Men bry dig inte, allt sådant bottnar i avundsjuka och egen olycka. Du är bra och då är det naturligtvis ngn. som inte klarar det. Har själv 3 barn o har mina intressen och se, de har inte blivit sämre för det:)
Låt detta inte påverka dig utan fortsätt vandringen med oss i ditt underbara hem o grattis till Norge lanseringen!
Må väl-alltid!

Linda sa...

Fattar inte människor som ska störa sig på allt och alla... Det är ju de som inte har något liv. Jag är helt övertygad om att du är en jättebra mamma, keep up the good work!
Kram

Eva Agnes sa...

Hej goa Johanna med den alldeles superfina bloggen.
Det högg i mig, när jag läste vad som hänt dig.
Det finns sjuka personer både i Cyber space och i den vanliga världen. Men det får stå för dem.
Du har inte gjort något. Tänk så.
Nu undrar jag om det skrevs anonymt eller om personen i fråga skrev ut vem han/ hon är.
Om det var anonymt så ska du absolut inte bry dig. Det bevisar bara en skum och feg karaktär.
BRA! att du tog upp det på din blog. Det ska inte stå emotsagt.
Vilken liten ynkrygg sprider sådan dynga..??!!
Kramar och se nu hur många supporters du har.
Eva Agnes

Inre Harmoni sa...

Ärlite av en "smygbloggar"men denna gång måste jag bara skriva något. Ta INTE åt dig av mailet du fått! Du har en en underbar blogg och det göra tydligen vissa avundsjuka...

Håll huvudet högt...

Kram Jessica

Jenny sa...

Jag har din blogg inlagd bland favoriter, "smygläser" den och flera andra nästan dagligen utan att kommentera något men gör ett undantag idag. Usch vilka tråkiga kommentarer du fått! Hoppas att du inte tar åt dig, den som skrev har ju antagligen själv inga barn (för då skulle den väl inte ta av deras dyrbara tid för att sitta och hänga vid datorn...).

Tack för en jättebra blogg och ha det bra!
Jenny/MmeKnorr

MiaMaria sa...

Vilket tråkigt brev. Man får inte ta åt sig även om det hugger till i hjärtat. Vad jag kan förstå så är det vanlig svensk avundsjuka. Usch va trist. Jag säger bara KÖR PÅ Som vanligt och njut av både hobby och familj. Det är vi många som gör. Kram / Maria

Anonym sa...

Hej Johanna!
Tänk vilka knäppgökar det finns. Finns alltid de som klagar på allting. Man skulle vilja se om den personen skulle säga samma sak öga mot öga. Hoppas iallafall att du inte tar åt dig ett skvatt. Men jag förstår om du blev upprörd. Det blir ju till o med vi andra... Stå på dig och fortsätt med din underbara, inspirerande blogg som både jag o min tolvåriga dotter läser.
Stora inredningskramar Susanne :0)

Solsjö - Under en vind sa...

Svensk avund tror jag också!! Usch, förstår att det kändes tungt!! Såg någon annan blogg som fått tråkiga inlägg, tror det var Hemma på landet.... Att man bara inte kan acceptera andras olikheter! Jag är ny som bloggare men har alltid fixat mycket hemma, för att jag tycker det är kul! Har en sambo som sysslar med idrott & musik samt reser med jobbet en hel del - då är det väl tur att jag har min hobby på hemmaplan??!! "Vi andra bloggare & inredningstokar" vet att det du gör är toppen både för dig & familjen! Kram på dig!!

Milly sa...

Usch, så lessen jag blev när jag läste detta. Som mamma vet man ju att barnen alltid kommer i första hand, men jag tror oxå att det är jättevikigt att man har egna intressen för att själv må bra. Så upplever iallafall jag. Dåligt samvete för att man inte räcker till, tror jag nästan alla känner till i detta stressamhälle. Vad är då bättre än att satsa på att få ett trivsamt och harmoniskt hem för familjen. Sämre intressen finns alltid. Tänker på dig! KRAMAR/milly

Norah sa...

Hei kjære deg :-)
Jeg tenkte du ville ha godt av en stor og trøstene KRAM :-)
Stå på!!!

Marina sa...

Det låter verkligen trist och mailen är förmodligen skrivna av osäkra och avundsjuka människor. Försök att inte ta åt dig.

Anonym sa...

Att folk orkar hålla på och bry sig om hur andra lever! Man måste få ha lite tid för sig själv och göra sånt som man tycker om för att orka vara en bra mamma. Du gör helt rätt!

Anonym sa...

Usch va tråkigt...kan bara hålla med de andra, det är klart att barnen kommer först. Och bloggen handlar ju om inredning och inte om när du leker med barnen(fast det är kul också).

elin1976 sa...

Nå ble jeg forbannet!

Jeg tar slike greier personligt. Jeg er selv en mamma og en blogger og så elsker jeg mitt hjem.

Så da er vi en hel gjeng med dårlige mammaer på nettet som liker å ha det fint rundt oss her vi bor, som elsker å bake, å lage god mat til familien, en så dårlig mamma at mammaen står opp halve natten for at prinsessa skal få det prinsesse rommet som hun ønsker seg.
Nei vet du hva!

Det går faktisk ann å ha et flott og vakkert hjem selv om man får barn.

Jeg synes denne personen som har skrevet denne mailen bør tenke seg om.
Denne personen som skriver mailen til deg må ha brukst selv mye av sin mamma eller pappa tid, til å surfe på nettet siden han/hun vet alt dette. Hvordan forklarer denne personen dette?

Masse klemmer til en av verdens beste mammaer fra en annen av verdens beste mammaer, Elin:O)

Skatan sa...

Oerhört onödigt att skicka sådana brev! Jag förstår dock att det inte kan undgå att "ta". Kritik gentemot hur man är som förälder - vad kan vara värre att få mottaga? Nej, jag säger som jag antar att alla 30 före mig har gjort - försök att strunta i de där tråkigheterna. Jag förstår precis vad du menar i vad du skriver. Glada föräldrar och positiva relationer där alla får sitt utrymme - både tillsammans och på egen hand - skapar välmående barn...fanken vad jag känner att jag blir irriterad!! Tänk om folk kunde lära sig att inte bry sig i sådant de varken har med att göra eller känner till...

Fortsätt vara som du är! Kram.

PS - Och du, det var bra att du gjorde ett inlägg om det.

Sallys hus sa...

Hej Johanna!
Man blir ledsen när man läser sånt.
Har vissa människor inget bättre för sig?? Jag är helt övertygad om att dina barn har en helt underbar uppväxt..är också helt övertygad om att hemmiljön påverkar oss i vår utveckling. Bor vi i ett fint (behöver inte innebära inredningstokiga föräldrar utan rent och snyggt.)hem känner vi harmoni och trygghet. Mina barn var bara 4 resp 5½ då de jämt sa.
VI I VÅR FAMILJ tycker om vanilj (doftljus) och cremefärgat. Hi hi
Jag tycker det är urgulligt.
Min dotter har just fyllt 10 och ÖNSKADE sig nya möbler, visserligen från IKEA men ändå.
Drar du ut en låda i min sons (snart 12) rum råder en extrem ordning. Var sak har sin plats.
Detta hade ju inte skett om det inte vore för mitt intresse.
MEN.. Mina barn precis som dina älskar då vi tänder ljus och myser. Det värmer då de säger
-Vi har så fint här mamma!!
Så strunta i de där personerna, håll huvudet högt och tänk så här:
Jag är världens bästa mamma för mina barn.Utan mitt stora intrese vore jag ingen hel person och bara en halv mamma.
Oj det blev en hel uppsats...
Till den elaka personen som säkert är utan barn vill jag säga DRA ÅT HEL....
Kram Katarina

Spets och snor sa...

Avundsjuka är nog svaret. Sen tror folk att de vet allt om en för att de läser ens blogg. Har själv råkat ut för samma påhopp. Man får tänka på alla positiva kontra negativa. Man kan inte vara omtyckt av alla,så är det. Men sådana typ av påhopp är lågt. Lägre än glocalnet som hemma på landet sa åt mig. Keep on blogging och lägg det bakom dig. Älskar din blogg. kramisar Helena

Anonym sa...

Blir riktigt irriterad när jag läser om mailet du fått. Barn mår absolut INTE bra av att vara jordens mittpunkt som allt kretsar kring. Blir ibland så förtvivlad över att många av dagens föräldrar verkar tro det. Som förälder är det bra att ha sin egen "grej" - barnen mår också bättre av att inte behöva "bära" föräldrarnas hela tillvaro. Om du som skrev mailet läser detta vill jag råda dig att skaffa ett "eget" liv vilket kommer att göra att dina barn eller ev. framtida barn också kommer att bli mer harmoniska!
Kram från en 3-barnsmor och psykolog

johanna sa...

Tak snälla goa ni...om ni bara visste vad det värmer i hjärtat,jag blir alldeles rörd..Tack
Man blir så ledsen när någon man inte känner skriver något ont om en själv.Man ska inte bry sig men det gör man...Så tack snälla alla ni goa snälla
kraaam

Lin & Lavendel sa...

Det måste vara en väldigt avundsjuk person som skriver ett sådant mail!
Jag gillar din blogg den är superbra!
Kram.

Two sa...

Stå på Johanna, en blir arg helt bort til Vestkysten av Norge på dine vegne, tenk at nokon kan få seg til å både tenke og skrive slikt. Er enig med dei andre her, du har fått så mange flotte kommentarer, og bra at du klarte å dele din frustrasjon med oss andre! Og når mamma er glad og trives, då smitter det over på miljøet i heimen, eg er heilt sikker på at dine barn blir glade over å sjå kor du gler deg over nye ting og oppfinningar. Håper "den slemme" vil lese alle støttekommentarane til deg!!

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Energitjuvar finns det gott om , tyvärr . Ge dem ingen uppmärksamhet , vi förstår ändå !

Anonym sa...

Hejsan!

Jag är oxå en av dina "smygbloggare" som nyligen upptäckt sidan. Ni har ett underbart vackert hem, och den/dom dårarna som skickat såna mail till dig är bara så avundsjuka och dumma! Hur många är vi inte som har inredning som intresse, för att inte nämna alla andra intressen man oxå har. Då är väll jag oxå en dålig mamma då;)
Ta inte åt dig!
//Kram

Interiørhuset sa...

For noe tøv!!!
Den personen som har synket så lavt at den skriver en mail til deg om hvordan du er,hva du gjør feil,hvordan din familie fungerer osv er rett og slett dum. Personen kjenner deg garantert ikke og er så sjalu at den sender deg en mail for å få deg til å føle deg ille,få dårlig samvittighet osv...dette skal du bare heve deg over for slike stakkars personer er så sjalue at det lyser lang vei. Du vet hva du gjør for din famile og det er helt sikkert mer enn nok.At du bruker tid på dine hobbyer og ditt hjem er jo bare flott,hva er vel bedre enn en glad mamma? Hvilken mor blir ikke glad over å kunne gjøre ting som hun liker i sine stille stunder??
Personen er rett og slett så feig at han/hun prøver å føle seg bedre ved å sende deg en mail som skal prøve å få deg til å føle deg ille.
Slike personer er ikke verdt å bruke en tanke på.Ikke ta deg nær av det den personen sier,du vet med deg selv at du er en god mor og at du er en flott person!!!!!
Stor klem som jeg håper trøster deg litt i hvertfall.

Minne sa...

Trist att höra att folk inte har bättre för sig än att skicka dumma kommentarer. Stå på dig! Du ska inte ens behöva försvara dig tycker jag. Du har skapat ett underbart hem till dig och din familj och jag är säker på att ni alla trivs och mår bra där. Fortsätt som du gör utan att skämmas och Tack för att du delar med dig av allt det vackra. Kram/Minne

Granne med Selma sa...

Gud, vad ska man säga... Att folk aldrig har nåt annat för sig än att klaga på andra. Jag blev JÄTTELEDSEN när jag läste vad du skrev. Hoppas verkligen att du fortsätter med ditt inspirerande och att du får utlopp för din kreativa ådra! Jag som inte känner dig irl måste ändå skriva att jag i alla kommentarer jag fått av dig ALLTID känt att du är en mycket snäll, gullig och mysig tjej som månar om andra. Bara sättet du avböjer utmaningar på... Du sätter ingen åt sidan och du månar om allt och alla. Så dina barn kan inte ha det bättre och du ska bara vara stolt och glad över att du fått en sån fantastisk gåva som du därtill är snäll och delar med dig av!
STOR KRAM!

Anonym sa...

Hej Johanna!

Först vill jag bara säga att jag är ofta inne på din sida och ÄLSKAR den!

Sen vill jag också säga att det finns så mycket folk som inte har annat för sig än att slänga skit på andra. Det måste vara för att de själva inte har något i livet som de tycker är kul, troligtvis inte heller någon familj. Alla som har barn (och även andra naturligtvis) fattar ju att man måste få vara sin egen ibland också, annars orkar man inte, hur mycket man än älskar sina kids.

Ta inte åt dig! Det vitkigaste är att er familj mår bra, och det gör den om alla får det de behöver, även mamma och pappa!

Kram Maja

Anonym sa...

Hej Johanna!Vilket fruktansvärt påhopp!!hon/han skänner inte dig för om den personen gör det så är det förbannat fegt att mejla om det den här personen är avundsjuk för din framgång med all säkerhet du vet bäst hur du är som mamma&en olycklig mamma som mår dåligt = en sämre mamma barn mår inte dåligt för att du har ett intresse/hobby som du gör när du har tid över fortsätt vara lycklig med både hobby & familj kram/Mona

Pernilla sa...

Nämen vad är detta? Kollade precis in på din blogg och läser om detta påhopp! Kan inte vara en allt för intelligent människa som tror att mammor med flera barn bara hinner med inredning och bloggande, eller hur? Låt detta rinna av dig. Vi är många här ute som vet hur det är. I verkligheten. Kram

Anonym sa...

Hej Johanna det var modigt av dig att berätta.Jag följer din blogg med förtjusning. Du sprider mycket glädje sedan finns det alltid människor som vill vara elaka men kom ihåg att de är i minoritet!!MVH Ninni

Anonym sa...

Herregud, vad är det frågan om!
BRY DIG INTE!!!!
Barnen mår bra av att du får göra sådant som du mår bra av!
Tycker verkligen att det är tragiskt med människor som inte kan unna andra att ha det gott och vackert, det måste letas, spekuleras och vridas på allt, så att man sedan kan hitta på något som kan låta illa! Svenska avundsjukan säger jag bara! Fy bubblan! Skit i dem, usch nu känner jag att jag blev arg också!
Ha en bra dag!

Körsbärsgården sa...

Godmorgon Johanna!
Jag kan inte formulera det jag känner i ord, men hoppas Du förstår ändå!
Tack, ännu en gång, för allt fint Du visar och för all inspiration Du ger oss (som försummar våra nära och kära;) ) för att besöka Din fantastiskt fina blogg! Tack för att Du och Din familj så generöst bjuder in oss i Ert hem och låter oss ta del av det!
Önskar Dig all lycka och hoppas att Din önskan om att kunna försörja Dig på Ditt inredningsintresse uppfylls!

Stor, varm kram från Karin i Körsbärsgården.

Älfgärdet sa...

Det finns alltid såna här människor. Brevledes eller folk som slänger en liten pik för att ta ner någon annan när de själva känner sig låga. För min del handlar det inte om barnen utan jag har flera gånger fått höra "HUR lång tid ska det egentligen ta att få ordning på ert hus????" "Jag åker förbi & undrar när det ska hända något mer"....
Här är det snarare kritik att jag försummar utsidan av huset för att det finns andra saker som också behöver tid...
Behandla dem som de är värda & ägna inte mer energi åt att tänka på avundsjuka människor.
Underbart om man hittar ett sätt att försörja sig på som samtidigt är ens hobby! Jag vet...

Lina sa...

Ta verkligen inte åt dig! Man måste väll ha ett intresse!! Jag tror dessutom att det är någon som är otroligt avensjuk på att du har så fint och nått framgång med era egentillverkade saker!! Som du säger, de har ingen aning om hur ni har det i er familj!! Hade man inte haft något intresse, ahr ma inget som inspirerar en och jag tror inte man hade blivit en bättre mor av det!!

Anonym sa...

Hej Johanna,var inte ledsen över det.
Den tiden som personen behövde för att skriva denna mail skulle hon eller han bettre ta hand om sina barn .Men kanske dem satt framför ett datorspel.Jag vet själv hur det känns
när man får sånt där.Jag är från tyskland och det hända att främmande
komma förbi och titta i våran brevlåda eller lämmna skräp framför huset mm.Så det är dem som bete sig illa som gör sånt åt andra.Kram på dig!
Simone

Anonym sa...

Hmm tillhör också en av dem som inte har gen blogg och därmed inte heller skriver kommentarer - men det här bara måste jag ju skriva om!!!
Det som skickat dig maialet läser ju med all säkerhet alla dessa kommentarer du fått. de har ju tydligen hittat din blogg och därmed sett ditt hem. Som är sååå fint. Avundsjuka för att de som föräldrar inte själva klarar av att ha femilj OCH fint hem. Jag, och alla de i "min" värld som håller på med scrapbooking - vi scrappar när vi hinner, banen blir inte lidande. Precis som den som syr gardeiner ller målar skåp. För den förälderna som tränar på friskis varje vecka, eller för den mamman som ägnar sin tid åt att laga mat till en tjejmiddag blir det ju samma sak. Som ensamstående förälder MÅSTE jag få lite tid för mig själv, för att orka. Då scrappar jag. jag har mitt pysselbord i vardagsrummet, vilket innebär att pojekn kan pyssla, bygga med lego eller sin bilar precis bredvid. Vi kan prata under tiden, jag kan gå ifrån mitt för att sätta dit den legobiten han inte får dit o s v. Kör du ditt race, den dagen då familjen blir lidande känner du själv av det och då är jag alldeles säker på att du ser det själv!

atmosphere sa...

En glad och lycklig mamma är en ba mamma! Du fullkomligt älskar det du gör, och det har hela familjen glädje av. En vacker dag kanske du kan livnära dig på det här (väldigt snart hoppas vi), och då "slipper" du gå till ett "vanligt" jobb och "bara jobba" även om du säkert stortrivs där också och gör ett superbra jobb!
Kraaaaaam Ingrid

NICOLINAS BONING sa...

Här kommer ytterligare en som håller med alla dom som har kommenterat före mig!!!
Jag tycker även att du tog dig ur det här med favoritbloggar på ett snyggt sätt!
Håller tummarna för att du snart kan livnära dig på det som du verkligen "brinner för":-)
Keep the good work going on...
Kram/Birgitta

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Johanna, detta är ett ämne som nog gjorde många irriterade... och han/hon som skrev njuter säkert av alla våra kommentarer ELLER ser rött. Först & främst, det finns ngt som kallas a v u n d s j u k a, bara för att man har barn så måste man ju ha ett LIV också, ens intressen och hobbys är VIKTIGT för att man ska kunna vara en bra fru, mamma, anställd, vän osv...
Jag skulle nog vilja hävda motsatsen, de som intressar sig för hem & hus intresserar sig även för familjen! Att de har det bra, får ofta äta mat från vackert dukade bord osv, det är ofta personer som BRYR sig som har dessa intressen och bloggar!! Lyckliga de barnen som dessutom får växa upp i ett vackert hem och hemtrevlig miljö! Vilken kass mamma du skulle vara om du inte hade ngt eget liv & intressen!! Jag har sett föräldrar som BARA lever för barnen och inte har ngt EGET liv och intressen, det gynnar INTE barnen, tvärtom! Tänk när de barnen växre upp och inte får maximal uppmärksamhet och tänker, "å fan varför är inte jag i fokus jämt längre när jag var det hela uppväxten.." även om jag är helt övertygad om att dina barn är så mycket i fokus de någonsin kan vara TROTS dina intressen! Man kan ju inte ge upp sitt liv och hobbys för att man har barn, det vore korkat och tråkigt för både dig o barnen..Så... allt är bara löjligt och bottnar i både avundsjuka, att folk mår dåligt osv... så ta verkligen inte åt dig, det hoppas jag du förstår nu efter alla våra hälsningar!! Så njut vidare av att blogga & inreda, vi kikar mer än gärna in i ditt vackra hem och förstår att det är en mycket omtänksam person son finns bakom och då även omtänksam mamma!
Mari ( Vackra kuddar du hade gjort!!)

kvack sa...

Lägg mailet åt sidan och gå vidare. Är en "nybörjarläsare" av din blogg och njuter av att läsa den. Jantelagen har ett starkt grepp i detta land, men du ska fortsätta din väg. Det är som du säger att den tid du lägger ner på ditt intresse ger dem en gladare mamma. Man får mindre tid för sig själv, men man får inte glömma sig själv, det gör en bara bitter och det är inte dina barn förtjänta av.

Camillas Drömmar sa...

Vilken människa!! Hur kan man mä att skriva nåt sådant!
Jag tycker du verkar genuint snäll och gullig, och bara för att du har ett intresse betyder ju inte det att du inte älskar dina barn!!
TA inte åt dig, jag hade tyckt det var jätte mysigt att vara barn i ditt hus men allt fint och mysigt!
Kram Camilla

Anonym sa...

ggg

Anonym sa...

Jag brukar roa mig med att surfa in på inredningsbloggar för att få inspiration. Jag har en hel drös samlade som mina favoriter och där finns bland annat din. Jag och många med mig är jätte glada över att du delar med dig av dina ideér till oss andra inredningstokiga själar. Du och alla andra inredningsbloggare förgyller åtminstone min vardag! Men vad ska man då säga om dessa mail du fått....Det är ju dessvärre det som är baksidan med internet. Jag hoppas att du kan känna att det egentligen inte är något att lägga någon vikt vid, även om jag förstår att du blir sårad och att det kan vara svårt att ignorera kommentar som är på den där nivån. Tyvärr är endel människor skapta så, att om man själv mår dåligt, så kan det ibland kännas bättre om man får klanka ner på någon annan, speciellt någon som inte kan försvara sig. Ta inte dessa mail som något personligt, utan ta dem för vad de är. De är resultatet av någon vilsen själ som är avundsjuk för att han/hon själv inte orkar ta tag i sitt liv och skapa en trevlig tillvarao för sig och sin familj. Fortsätt och odla dina intressen och lev det liv du vill leva och kommer det fler mail av denhär typen, så kasta dem i papperskorgen omgående!

Anonym sa...

Knäppa människor finns det gott om, ta inte åt dig! Förmodligen någon som är så avundsjuk på dig att du har en fin familj ett superfint hem och en trevlig blogg!!! Jag tycker du verkar super go´ och jag läser din blogg nästan varje dag! Fortsätt med det du gör! Kram

Mallan sa...

Nej, nu blir jag verkligen arg!
Ska man inte få ha några intressen bara för att man är mamma. Det låter ju helt otroligt! Det finns ju inget som säger att man är en sämre mamma för det, snarare tror jag att man blir en bättre mamma. Ett andningshål, en passion. Mår man själv bra, mår alla omkring en bra. Och jag tvivlar inte en sekund på att du är en underbar mamma. Dina barn är lyckliga som har dig!
Stå på dig! Kramar i massor! Malena

Anonym sa...

Trams! Blogga är ju som vilken hobby som. Då skulle man ju tycka att en mamma eller pappa som spelar fotboll/springer/tränar på F&S är en dålig förälder. Men förstår att du tar illa vid dig!

Anonym sa...

Hej!
Vad arg jag blir! Hur kan man tro att man känner och vet allt om någon bara för att man läser den personens blogg? Barnen kan väl ha egna intressen och många bloggar när barnen sover osv. Jag älskar inredning och lägger ner mycket tid på det, men mina barn BLIR inte lidande av det,tvärtom är mamma glad och mår bra så mår barnen bra...Avundsjuka tror jag att det handlar om. Ditt hem är fantastiskt så sluta inte! Kramar Jenny

Anonym sa...

Stackars den som skrev till dig tycker jag, han/hon får väl skaffa sig en hobby istället för att gnälla på andra. Jag är säker på att DU vet precis hur DU ska prioritera för att må bra. Fortsätt som DU har lust till...

Anonym sa...

jag e en av stammisarna här, men som e en smygis..
Men detta måste jag bara kommentera att det var det värsta jag hört!!!! Sjuk människa som skriver nåt sånt. Nån som uppenbarligen mår uselt o måste föra över det på andra. Upphör man som människa för att man blir mamma? Får man inte ha hobbies? Nää vet du vad, så mkt positivt som du sprider med din underbara blogg och så kommer en sån där o sänker dig..BLÄ

Anonym sa...

Den personen verkar inte fatta att hem och familj hör ihop! Du ska absolut inte ta illa upp!

Anonym sa...

Stackare, vad tråkigt att få sådana mail. Ta inte åt dig. Jag blir alldeles förvånad, alldeles stum och även förbannad. Hur kan man ens skicka ett sådant mail? Försumma sina barn för heminredning? Hur skulle det gå till? Du är ju i hemmet! Förmodligen är det ngn som är avundsjuk på din framgång!
Kram på dig!

Anna Starbrink sa...

Jag tillhör dem som smyger lite i kulisserna och läser bloggar med en bäbis på armen, vilket gör det svårt att skriva...
Hur som helst nu kan jag inte låta bli. De som skickat mailen till dig är dem vi bör tycka synd om. Tänk att ha ett så torftigt och innehållslöst liv att man har tid över att irritera sig på andra människors livsval. Förutom att du säkert är en utmärkt mamma och uppenbarligen har gett barnen ett fantastiskt hem så ger du mig lite gläeje och avkoppling i min småbarnsvardag. Kram

an angel at my table sa...

Ren avundsjuka skulle jag säga. Vad vet den personen vilken mamma du är? Hur kan man bara bete sig så tyvärr blir det vanligare då man kan vara hur otrevlig som helst anonymt över nätet. Ta inte åt dig utan ta åt dig av vårat stöd här. Men jag förstår bara inte vart han kan ha fått det ifrån bara för att man vill ha fint omkring sig snarare att man är en mer vfantastisk mamma när man är hemma och pysslar barnen är ju med hela tiden och får en underbar förbild i dig som är aktiv och glad och drar med dom i sina intressen.Go girl!!!

Anne sa...

Å kjære min, dette er det værste jeg har lest !!
Hev hodet, og glem hele dritten. De vet ingenting om deg og din familie og det er DET som betyr noe.
Sånne sure forståsegpåere har vi ikke bruk for i denne blog-verden.

Anonym sa...

Jeg vil bare si at det må jo være en skikkelig mannssjåvinist som kan si noe sånt!! Alle har da hobbyer de driver med, i tillegg til å være mor?! Er helt samd i det du sier med at selv om en blir mor kan en ikke gi avkall på sine interesser. Barna blir jo ikke lykkelige når ikke mor er lykkelig. Og du blir lykkelig når du kan drive med din hobby. Forstår ikke at mennesker får seg til å si noe slik i det hele tatt. Ikke bry deg om det, og dyrk dine interesser! Det må jo være et enestående hjem for barna å vokse opp i, med varme og koselige omgivelser! Syns du har det enormt fint hjemme. Har vært innom mange blogger, men dette er til nå den fineste av de alle. Helt min stil, selv om jeg har litt problemer med å gjennomføre det slik du gjør... men jeg lærer vel etterhvert...:) Gode tanker fra en interiørfrik fra Norge (som elsker sine barn!!!):)

Anonym sa...

Hei Johanna,

Dessverre finnes det alltid mennensker som er misunnelige i en eller annen form.
At de da bruker tid på bloggen din er jo underlig....
Nei - slike mennesker skal ikke få ødelegge dagen - stå på - du har en flott blogg og jeg "digger" å kikke innom innimellom. Det gir meg masse inpirasjon og glede.

Hilsen en oslo mamma med full jobb og 2 flotte barn som synes det er morsom å være med på loppemarkeder eller Fretex, og som lærer å sette pris på gamle flotte ting :-))

happymajsan sa...

Det är väl den kungliga svenska avundsjukan som krupit fram. Kära Du lyssna inte på sånt "skitsnack", hon har det nog inte så roligt om hon bara sitter och letar efter något att klaga på. Fortsätt du med det som intresserar dig, barnen mår bara bra av att ha en mamma som trivs med tillvaron.
Tack för en toppenhemsida.

Arga Mamman sa...

Det var det dummaste jag har hört! Det är bara ensamma små stackare utan något eget liv och med hjärtan fyllda av avundsjuka som ens orkar lägga ner energi på att vara elaka mot andra...

Du vet att du är en bra mamma Johanna!

Kram!

Amoroso sa...

Det finns så mycket konstiga människor därute, förstår att det måste ha känts väldigt obehagligt men försök att inte ta det personligt. Den här personen vet inte vem Du är, varken som person eller som mamma. Jag tycker mig märka ett flertal anonyma personer som av någon anledning tar sig tid att granska och döma runtom i bloggvärlden. Hrmmm... vad kan detta bottna i månntro? Brist på andra intressen? Ett gott råd är väl att försöka hitta en egen hobby, som vi bloggare minst sagt har gjort. För i så fall vore vi väl dåliga partners och mammor allihopa, eftersom vi vill ha det lite fint omkring oss hemma och hålla på med egna intressen, kors i taket! :-) Stå på dig, vi älskar din blogg! En stor kram!

lilian sa...

Av min egen erfarenhet såhär efter femtio plus - så måste jag berätta för dig att - allt detta som du gör är JÄTTEFINT!Allt som barnen ser omkring sig utvecklar dem till egna tänkande individer.I framtiden har just dina barn lättare för sig än andra med t.ex.konstnärsskap och de får en större känsla i livet i stort med allt.Kramar

anna k. sa...

Nu får du förlåta mig men nu måste jag svära; Vilken jävla skithög!! Hur kan man skicka ett sånt mejl? Det övergår mitt förstånd totalt.

Jag hoppas du har hämtat dig från det där påhoppet nu och jag tycker att det var bra att du skrev om det. Vi får icke tolerera såna här påhopp! Fortsätt med ditt bloggeri du, för du gör det ju SÅÅ BRA!!

Jättekram från AnnaKarin

Anonym sa...

情趣用品,情趣,情趣商品,自拍,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,H漫,A片,AV,AV女優,A漫,免費A片,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,SEX,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區A片,視訊聊天室,情色,AV,視訊交友網,情色視訊,成人,色情,做愛,免費A片,A片下載,色情影片,成人影片,SEX,情色電影,成人電影,UT聊天室,聊天室,免費視訊,做愛影片徵信社,徵信,抓 姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信,外遇,抓姦,尋人徵信社,徵信,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,外遇,抓姦,尋人