fredag 24 augusti 2007

Bättre förr=))


Tänk förr då satt min mormor o gjorde sådana här rullar till varje liten duk o rulla upp dom på..vilket jobb,till o med en liten spetskant på.
Sen mangla hon allt, det var så fint i hennes linne skåp..Hon skulle svimma av om hon fick titta in i mina skåp,jag strycker inte det ens när jag lägger in det=) Det stryks när jag ska använda det,vilket då blir väldigt sällan=)
Ha en jättebra fredag
kraaam

20 kommentarer:

Körsbärsgården sa...

Ja, nog var våra mormödrar och farmödrar fantastiska! Sydde, vävde, stickade, virkade... Tänk att de hann allt mellan matlagning, trädgårdsskötsel och barnpassning! Det måste ha varit fullt upp även om de inte hade ett arbete utanför hemmet.

Jag har fått min farmors vita brudkista. Den är full med vackra saker som hon gjort. Så mycket fint och välgjort. Den kistan är det kärlek nedlgd i!

Önskar Dig en skön helg och hoppas att sommaren håller i sig ett tag till! :)

Milly sa...

Ja har oxå funderat många gånger hur de hann med allt förr?

Jag blir alltid lika glad att kika in hos dig, här möts man av underbara bilder och en alltid lika vänlig Johanna :)
Ha en skön fredag du med! kram/milly

katarina sa...

Go morron Johanna.
Vet du..jag tänker fortsätta att ha bilder på hela min familj men tog bort bilderna som var på bara barn. Jag kanske är lite töntig och är defenitivt rädd att jag skapade en rädsla hos er andra, det var inte meningen alls. men jag vet att det kan vara fel folk ute och därför tog jag bort mina rena barnbilder.

Stor kram till dig
KAtarina

smultrongården sa...

Shit pomfritt!!! Tänk er dagens storstadsmamma som tränar - köper färdiglagadmat - förlänger naglar & fixar div kroppsdelar...
Behöver kanske inte vara storstan men det känns som att det är lite mer avkopplat på landet! Och i alla bloggar man läser känns det lite som "back to basic" - och det tror jag alla våra barn behöver.
Tack för denna suveräna påminnelse - vi behöver stanna upp & tänka till... Vilket arv vi har att förvalta & vara stolta över!
Kramar Eva

WhiteVintageDreams sa...

Superfint. Jag maglar bara en gång per år. När jag o mamma tvättar ihop ;).
Blomman är konstgjord...ingen aning vad det ska vara för sort. Är totalt urusel på växter o så dör de ju bara ;).
Trevlig helg.
Kram

Marie sa...

Min mormor skulle nog också svimma om hon tittade in i mitt linneskåp. Man kan ju undra hur de hann allt förr? Du bjuder på lika mysiga bilder som vanligt.

Ha en riktigt bra fredag.
Kram Marie

Ps. Gillade dina fina griffeltavlor.

Karin sa...

Ja visst var det bättre ordning förr. Vilken tid och kärlek det är nerlagt i alla saker. Jättefint. Du gör så fina arrangemang :)
Karin

Lilla Ugglebo sa...

Mmm.. så gör jag med. Stryker när jag ska lägga på. Tycker inte det blir riktigt slätt och det kanske är för att man inte gör som de gjorde förr.
Kram Katarina

LantlivsAnette sa...

Samma här..det stryks när jag lägger fram det..
Så hon gjorde såna rullar till alla dukar o allt..jisses vilket jobb..
Du..jag ska fota Tomas vid tillfälle o skicka till er så att ni får se dubbelgångaren !
Kram Anette

Anonym sa...

Tusen tack!
Jag är precis som du....in i hyllan bara...min make vet inte vad mangel är för nåt, fniss.
Hans mor däremot stryker allting lakan mm. Jisses, jag hatar att stryka...bläääää
Ha en trevlig helg!
Kram Bodil.

Maria sa...

Ja, kanske var det bättre förr ?
Men en sak är säker alla vackra saker som finns det var bättre förr...
Trevlig helg! / Maria

linnea-maria sa...

Det är nog mer praktiskt att göra som du. Själv har jag 1-2 papperskassar med dukar som ska strykas/manglas. De är fulla men det är lika fullt i skåpet, jag samlar nog på dukar...
Ha en trevlig helg //Linnea-maria

Uppe på vinden sa...

Jag är inte heller så förtjust i strykjärnet...blir endast vid behov..... Visst hade de mer tid förr, då fanns tex inte datorn, där mycket av våra bloggares tid går...hi hi..... Sen tror jag inte att man ska vara för "perfekt" utan bara försöka njuta av det som ger en ro och avkoppling! Trevlig helg, kram på dig!

Berit sa...

Jag hadde glömt att det fanns såna rullar men du fick mig att minnas. Det är nog fler mormödrar än din som skulle bli förskräckta av att titta in i sina barnbarns linneskåp.
Kram Berit

EVA AGNES sa...

Vår mormödrar yrkesarbetade inte. Därför hann de med att göra rullar till manglade dukar. Plus att det är ett helt annat tempo i dag.
Min mamma gjorde också sådant. Men hon var förstås hemmafru hon också.
Ha en riktigt skön helg.
Kramar Eva Agnes

EVA AGNES sa...

Nu slår det mig Johanna... ha ha. Vi hör ju inte till samma generation. När du talar om mormor talar jag om mor...
Kramar igen
Eva Agnes

Betty sa...

Detvar kanske deras variant på vår tids meditation. Är det mammas ängel i lådan ? Den var jättefin.
Kramisar

Skrotmaja sa...

Ja du, det är nya tider nu! Jag har dock gått och blivit med mangel. Det är en märkligt tillfredsställande känsla att se saker och ting bli släta och vackra...skön omväxling jämfört med jobbet. Resultatet blir synligt, vilket kan kännas skönt emellanåt. HOppas du får en härlig helg. Hej så länge!

Pia..... sa...

Hej jo du här är det en till vars mormor skulle få krulligt hår om hon såg mitt linneskåp...ibland skäms jag för mej själv ..skulle så gärna vilja att det vore fint där inne ..men har nog alldeles för mycket i det för det första ..sen så gör jag så mycket annat som är kuligare..som att ...blogga..ha en trevlig helg..PIA

Anonym sa...

情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣精品,情趣精品,情趣精品,情趣玩具,情趣玩具,情趣玩具,情趣禮物,情趣禮物,情趣禮物,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣用品,視訊美女,視訊美女,視訊美女,情趣,情趣,情趣