torsdag 5 juli 2007

Röjar drömmar....Vad mycket fint det finns som man vill ha...Tänk att hitta en gammal gård som man bara fick gå in o röja i o hitta massor av gamla vackra möbler o fina små saker ..vilken dröm.Tänk så mycket det står i alla gamla gårdar o bara blir förstört.Sånt som andra (normala=) )tycker bara är skräp......Åhh vad jag vill röja=) (Biderna är ifrån zanz)

19 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Å ja, fynda och röja och dona... livets lycka!! Men vilka fina påsar din mamma hade sytt!! Verkligen vackert så där runt glas med ljus i!! Hälsa henne det!! Mari.

johanna sa...

Ja det ska jag hälsa henne..=)

Lavendeldoft och vita spetsar sa...

Håller med dej!!! Tänk om... Synd att det är så mycket gammalt som bara blir förstört, precis som du säger! När det finns så´na som vi som mer än gärna skulle ta hand om sakerna och vårda dem ömt... :-)
Kram från Linda

Körsbärsgården sa...

Ja, tänk att ha en egen "fynd- vind" eller "fynd-lada"! Det vore spännande! Nu får det bli loppisar och auktioner i stället. Hittade ett lite pottskåp idag och i morgon ska jag och hämta en underbar gammal linklädd torso, en provdocka. Det blev kärlek vid första ögonkastet!
Tack Johanna för Din fina och inspirerande blogg! Fantastiska bilder och mycket fint att upptäcka på dem. Ditt hem känns på bilderna som ett hem man kommer till och vill stanna länge i.Det är ingen dålig känsla att lyckas förmedla i datavärlden!

Spets och snor sa...

Tack detsamma! Snygga bilder, gillar när det är skruttigt!

linnea-maria sa...

Jag gillar verkligen din stil. Du tar ut svängarna och det gillar jag. Jag väntar med spänning på att du berättar vilken tidning repotaget hamnar i, då ska jag rusa till affären :-)
Vi hade kunnat ha ett sådant hem om inte Säljaren hivat iväg tio släpkärror till tippen. Vi var på vippen att åka till tippen och hämta tillbaka allt. När vi gick på husvisning var uthuset fullt med pryttlar från ägaren innan säljaren, som också hade affär. Lite skrot har de i allafall lämnat såsom bänkskivor i marmor som ska finnas i vårat kök såsmåningom.Jag håller tummarna för att det ska gå bättre nästa vecka // linnea

johanna sa...

Tack snälla ni..va goa ni är,man blir så glad att få så fina kommentarer..
Körsbärsgården-har du hittat en sån provdocka..nu blir jag alldeles sjuk,o vad roligt för dig..hoppas vi får se bilder.=)
Linnea maria-jag blir tokig när jag hör sånt..man mår nästan illa..tänk så mycket fint som slängdes..

Älfgärdet sa...

Den röjardrömmen har jag drömt så många ggr..... Tänk om den nån gång kunde bli sann! Just nu är ett sånt hus till salu här i trakten,från 1750, helt orörd inredning är det också. Jag skulle så gärna vilja köpa det!!! Men när skulle jag då få tid att greja med det kan man ju undra... Nån gång vid 60-års ålder kanske...!

Anonym sa...

Men visst är det kul att gå på skattjakt1
Och det kanske inte skulle vara lika speciellt med dessa fynd om alla gillade dem, och hade sånt hemma. nog är det lite roligt att ha sånt som inte alla andra har hemma...

Sen är det fint att se att några har samma smak som en själv!
Kram
Ingela :)

Milly sa...

Så sant, det känns jättelessamt att möblerna bara står där till ingen användning, när man vet att de skulle komma många till glädje.

Underbara bilder som vanligt, va smart att sy tygpåsar till ett som annat. Mysigt!

Ha en bra dag. kram/milly

Mimmi sa...

Ja *hihi*, det är en dröm att få gå in och röja bland massa "skräp". När jag bodde hemma gick jag ofta på jakt i källaren och våra bodar. Jag gillar också Kahns hem, så stilrent och snyggt, men ändå romantiskt. Ha det bra!
Kram

Sagalisa sa...

Mmm precis det är en pirrig känsla att bara gå in o "röja",som när man går på loppis.Mycket roligare än att shoppa kläder!/Anna

LantlivsAnette sa...

Håller med dig !! Tänk så många skatter det finns som ingen vill ha..bara du och jag...och några till..Kram Anette (Ääääntligen Fredag )

Pia..... sa...

hej och tack för svaret


obrutet vitt sa du..hmmmm...ja jo hag målar ALLT som kommer i min väg tror jag..:) nää då men nästan...bor ju i ett inte tyvärr gammalt hus..så och vill gärna ha ett gammalt stuk på huset och allt...så försöker få till det så gott det går..därför är din blogg och verandan några av mina inspirationsbloggar...ska måla om ett gammalt fanerat brunt bord..barnstolar från dotterns barndom..lite andra "fula"!! saker..men jag älskar linoljefärger så jag har att göra..för det tar tid..ha en trevlig helg..PIA

Lust och Längtan sa...

Oh, vad mycket fint du har i din blogg fina bilder och jätte mysigt i ditt hus, visst skulle det vara roligt att hitta ett ställe bara fullt med mysiga grejer, man vill gärna ha allt. Anita

Ina sa...

Vet precis vad du menar!! Tänk att få göra det, vilken dröm!! Tänk bara allt som står på vindar som ägarna tycker är skräp som "vi" bara skulle älska... suck... Otroligt vackra bilder!!
Kram Ina

Nathalie sa...

Lovely !!!
Nath

Interiørhuset sa...

hehe ja det hadde værdt min drøm også=) Kanskje man en dag får muligheten??? Zanz har alltid så masse fine ting.

Anonym sa...

Jag håller med dig! Det är underbart att gå i mormors uthus och snoka, alltid hittar man något och alltid tycker hon att det där skulle ju kastas och vilken tur då att jag inte tycker det!