söndag 27 maj 2007

Danmarksresan
















(Kunde tyvärr inte ta så mycket kort,visste ej om man fick)






Nu har vi kommit hem från våran lilla tripp....Det var sååå Roligt. Det var det bästa vi gjort på länge,vi hade så mysigt.
När vi kom fram till Helsingör så åkte vi direkt till Ledreborg..Solen sken o det kändes som man hamnat mitt i Franska landsbygden..=) (Jag älskar danskarnas hus..)
När vi kom fram så såg jag alla dessa små vita pavallioner,o då börja mitt hjärta slå i hundra=))
A jag säger bara guud vilka saker..stånd efter stånd med gamla slitna vakra saker allt ifrån madonner till gamla mjölsäckar,zink,fågelburar,fattigmanssaker,olivträd,flugskåp,mm,mmm......
Jag fick nästan andnöd,det var sååå mycket fint
I det första ståndet så fick jag hjärnsläpp så jag köpte bara två små frimärken..med madonner på.
Det allra finaste ståndet var Honning og floras..Hon visade mig boken(som jag väntar på)det var några sidor från hennes hem,jag bara stod stum..vilket hem.
Sen var vi ju tvugna att äta så då tog vi var sin tortilla rulle o en iskall öl o satte oss i gräset o bara njöt,det var så mysig.
Vi var kvar där hela dagen o bara sög in allt fint vi såg.(ska visa mina fynd sen)
När vi åkte ifrån Ledreborg så åkte vi förbi butiken Det gamle baghuset jättemysig men mycket mindre än vad jag trodde,på bilderna på nätet ser den så stor ut..men den var väldigt mysig.
Efter detta så var vi helt slut..så vi åkte tillbaks till helsingör o gik ut o satte oss på en av deras mysiga pubar på en liten gata i en gränd,där åt vi pizza o drack lite vin , sen stupa vi i säng (Vi sov i bilen=) )
Morgonen efter var vi i full fart igen..Då tog vi en liten tripp upp till den "Röda ladan"..Där var det helt fantastiskt vilket ställe,det var sååå mycket fint,jag ville ha allt,man blir alldeles sjuk.Dit måste ni åka om ni är i helsingör..
Efter det så åkte vi ner till helsingör o gick otitta o myste. Dom har en så fin antikaffär tror att den heter himmelrummet.
Jag var ju tvungen att gå till blomstermarknaden oxå o köpa olivträd..Sen tog vi våran bil o styrde hemmåt fulla av inspiration..









.

Mina fynd!!!


Gamla klädnypor som jag köpte hos Honning og flora...
Mitt nya fina olivträd ,en gammal tallrikshållare fynda jag oxå,sen den fina mjölsäcken som jag ska sy kuddar av till soffan ,ett gammalt underlägg i ståltråd..sen köpte jag fina kort med madonner.Jag är såå glad över mina fina saker.

35 kommentarer:

Anonym sa...

bilden med alla gamla trälådor var fin - den gillade jag :)

Norah sa...

For en herlig reise.
Er dette et marked som er bare 1 gang om året, eller fortsetter det utover sommeren? Masse herlige grier du har kjøpt deg. Man føler seg riktig fornøyd med sånne kupp.
Fortsatt god helg til deg

På min gatan i stan sa...

Låter som en härlig resa!!! Va fina bilder!

Kram Martina!

johanna sa...

Den är alltid sista helgen i maj..det var så himla mysigt,fick ej med det finaste på bilder ..men det var helt fantastiskt..

Anonym sa...

Drömmer om att åka till Ledreborg men jag tror att jag skulle kräkas av allt fint och allt jag vill köpa....hur klarade du att begränsa dig och välja?? Kom hem till mig och inred nu när du tankat med inspiration....bor du långt från Småland? Tack än en gång för underbar blogg!

johanna sa...

Tack Maria...Man mådde nästan dåligt för det var så mycket fint..det första jag såg när jag kom in var ett slagbord dukat med massor av fattigmsanssilver madonner gamla glasklockor...man får lite hjärnsläpp tillslut vet man inte vad man ska ha,jag hade som tur va krivit upp vad jag var på jakt efter annars hade jag glömnt allt..

Anonym sa...

Hej Johanna visst är det underbart att resa med sin älskade till Danmark o bara njuta med en kall öl i gräset, vi har oxå tre barn o lever älskvärt tillsammans.Min man har nästan bott på Christiania så åk dit o njut medan det finns kvar.barnen är välkomna.Längtar efter att se dina fynd från Ledreborg,du är så underbar,njut av livet..!Kram Embla

Marie sa...

Låter som ni har haft ett par underbara dagar i Danmark. Fina saker har du köpt också, förstår att du är glad över dem. Jag antar att inspirationen flödar efter denna resa. Jag längtar till nästa år när jag ska få åka dit.

Ha en trevlig vecka.
Kram Marie

Anne sa...

Fikk så lyst på en danmarkstur....

Nina sa...

vilka härliga bilder . jag blir så sugen på ett stort olivträd....måste nog införskaffas .. kram

Skatan sa...

Resan låter underbar i mina öron. Nästan overklig. Jag skulle nog bli snurrig av att behöva välja och inte ta med allt hem!

Anonym sa...

Hejsan!

Här har du en till som varit på Livsstil idag!

Jag håller med om att det fanns så mycket fint att man nästan svimmade.

Trots köpstopp fick det ändå bli lite shopping ;-)
Väkommen in till mig för att titta...

Jag ville säga att jag utmanar dig i min blogg så gå in och titta!
Du ska nämna/visa tre ting i ditt hem som du håller av mest.

Ha det gott!

/Camilla

Interiørhuset sa...

så vakre og koslige bilder=) Det må være som en flott drm og få gå rundt og oppleve slike flotte steder med sååå masse flotte inredningsting=) Virker som dere hadde en kjempe flott tur=)

LantlivsAnette sa...

Åhh..herregud säger jag bara..vad mycket vackert, där skulle man ha varit..förstår om du är helt slut efter en sån resa, det blir så många intryck på en gång..känner igen det där med att hjärtat börjar slå som bara den när man kommer till ett sånt ställe..hjärtat slår hårt och fort när man kommer till en riktigt bra sommar auktion också..Det var jättefina saker som du köpt.Förstår om du har pyntat och grejat nu ..jaa..det var en fin semester tripp ni fick..Kram Anette

Färjtorp sa...

Åhh vilka fina bilder!! Och du ser att ha gjort jättemysiga fynd själv oxå.

/Johanna

Hulda sa...

Så herlige bilder av flotte funn!

♥ Pia... sa...

men milde tid..du måste ha trott att du hamnat i himmelen...vilken resa ..så kula tt besöka dessa ställen...blir gröööön när jag läser allt...hoppas du visar mera....PIA

Sara sa...

ÅÅÅ nu måste jag oxå dit=) det ser ju ut som en dröm värld! Det kliar i fingraran! och fina grejer du köpte. Är det marknad hela sommaren?

Ha det så bra

Gypsy Purple sa...

Oh wow...I see some lovely things here!!!!!!

johanna sa...

Godmorgon....tyvärr så är livsstils utställningen bara 1 gång om året..tror att det alltid är sista helgen i maj.
camilla var du oxå där...jag blir så nyfiken på dina saker,men när jag klickar på ditt namn så kommer jag inte in..vilken är din blogg nu igen

Anonym sa...

Åh, jag blir aldeles stum...Vilka otroligt fina saker...vet inte vad jag ska säga...

Susanne sa...

Vilken fröjd det måste ha varit med alla dessa vackra saker :-) Har inte upptäckt madonnor innan men nu har jag fått upp ögonen för dem. De är ju otroligt vackra!

hulukvarn sa...

Åh det ser ut som om det var jättetrevligt! Vilka fina fynd!!

Minne sa...

Kan bara säga WOW: Vilket underbart ställe! det har jag inte hört talas om innan, men måste skriva uppdet till nästa år. Kan man få en vägbeskrivning? Du har gjort jättefina fynd! AVUNDSJUK!!!:)

Anna sa...

Åh den resan låter ju helt underbar! Vilka härliga fynd du har gjort! Gillar alldeles särskilt den underbara gamla mjölsäcken! Blir säkert kanonfin som kuddar!

:)Anna

johanna sa...

camilla-vilken blogg var din..jag kommer inte in genom att trycka på ditt namn,jag blir så nyfiken
johanna

Anonym sa...

Johanna, jag tror att Camillas blogg heter butikvit.se....försök att gå in där.

johanna sa...

a tack vad snällt,ska gå dit o titta med en gång

vinklar o vrår sa...

Så mycket fint! Blir ju ha-galen bara av att titta på bilderna! Får kanske ta en tur dit nästa år... =)

Anonym sa...

Hej Johanna!
Ramlade in på din sida och bara DOG av allt fint du lagt upp. :-)
"Upptäckte" denna stil när min syster köpte hem tidningen VAKRE Hjem & Interiör relativt nyligen så jag är bara "nybörjare" på den. Men den är underbar! :-)
För att inte tala om ditt hus! Vill ha likadaaant! :-) Finns det fler bilder på hur det ser ut utanpå? All beröm!! Du har det jättefint hemma! *avis*
Hälsningar /Lina

Jennyshemochharmoni sa...

vilka fantastiskt härliga fynd och vad underbart att få åka på en sådan resa! :) Ganska mycket avis är jag;)

Husbilsresan sa...

Hej...jag kikar runt lite för att hitta lite "nya" bloggar.....och här hittade jag en som jag gillar =)
Du,vilken drömresa ni gjorde till Danmark! Dit skulle jag gärna åka...verkar finnas hur mycket mysiga affärer som helst.
Ha det gott!Kram!

Ankan sa...

OjOj vilket ställe och så mycket saker. Skulle kunna går runt där i timmar.....

johanna sa...

jaa det var helt fantastiskt o den röda ladan var oxå helt fantastisk..alla som har möjlighet nästa år ska absolut åka dit
kram johanna

Anonym sa...

Skulle så gjerne ha vært der, men lommeboken er så slunken for tiden...hadde vel ikke klart å holdt meg og komet hjem med mye...