lördag 5 maj 2007

Citat ifrån bloggen Arga mamman

"Era barn är inte era barn.De är söner och döttrar till Livets längtan efter sig själv.De kommer genom er, men inte från er.Och fastän de finns hos er, tillhör de er ändå inte.Ni kan ge dem er kärlek, men inte era tankar,Ty de har sina egna tankar.Ni kan hysa deras kroppar, men inte deras själar,Ty deras själar bor i morgondagens hus som niinte kan besöka, inte ens i era drömmar.Ni kan sträva efter att efterlikna dem, men sök integöra dem lika er."/Kahlil Gibran
Har hittat en blogg som jag tycker så mycket om den heter "arga mamman".
Hon skriver om så mycket som man själv känner igen sig i när man lever med småbarn..helt underbar..citatet ovanför är i från hennes blogg..

3 kommentarer:

Eva Agnes sa...

Johanna, vacker madonna och underbara ord som lite kniper i hjärtat.
Jag skickade citatet om barnen till mina barn i dag. Den äldsta, Ingela bor i Västerås och hennes fjorton år yngre bror bor i Stockholm. Ibland saknar jag dem jättemycket.
Ingela har två söner i tonåren och vi pratas vid ofta, hon och jag. De orden behöver hon också.
Tack Johanna för de orden.
Kramar Eva Agnes

Mikkeline sa...

Herlig dikt begge to. Jeg står nå foran en ny epoke i livet, min eldste datter reiser bort på skole neste år. Når jeg tenker på hvor fort disse årene har gått, skjønner jeg at det bare er vips så er de andre to også ute av redet. Hva i all verden skal man fylle hverdagen med da? Man vet jo at det er slik det skal være, men det er likevel ikke så lett å gi slipp...

Det Ljuva i livet sa...

Roligt den dikten har jag i min presentation på familjeliv("Värsta supermamman"). Har fått den av min mamma från början.