onsdag 21 oktober 2009

Godmorgon!
Jag har hittat en sak på loppis som man antingen avskyr , tycker är häftig eller bara tycker om ...nämligen horn=)
Dessa ska få pryda killarnas vägg när vi sätter i gång där. Dom tycker de är jättehäftiga! Så länge får de hänga på väggen i sovrummet , börjar faktiskt tycka att den är riktigt fin där=)
Nu försvinner jag några dagar , strax tillbax!
Kraaaam
( Har inte kommit i gång med mitt lapptäcke än , men tack för att ni puschar mig=)) hur nu det stavas=)...)

36 kommentarer:

Körsbärsgården sa...

Hej Johanna!

Tror det är med horn som med uppstoppade djur: alla har sin syn på saken och sin uppfattning om skönheten i det. Tänk att jakt-troféerna, hornen, har blivit mode! Hoppas pojkarna tycker om sina horn, det är ju huvudsaken då de ska ha dem på sitt rum! :)

Må så gott och ha en trevlig tripp!

Morgonhälsning från Karin

Viveka i Bläckhornet sa...

Ojjj, ska absolut inte visa detta för mannen. Jag har äntligen lyckats blivit av med alla våra horn och uppstoppade djur. De är nu inhyrda i vår byastuga. Fick honom att förstå att sånt är omodernt och inte pasaar hemma...är det inne nu då dööööööör jag :(

Kram Viveka

Viveka i Bläckhornet sa...

Ojjj, ska absolut inte visa detta för mannen. Jag har äntligen lyckats blivit av med alla våra horn och uppstoppade djur. De är nu inhyrda i vår byastuga. Fick honom att förstå att sånt är omodernt och inte pasaar hemma...är det inne nu då dööööööör jag :(

Kram Viveka

My Lovely Things sa...

Godmorgon!!

Jag är ingen stoppad älgfantast, men horn är snyggt!
Killarnas rum komer att bli så snyggt!
ps..hur gör du med tallrikshyllan?

Kram Anna

Tess på Tilda och Mamma sa...

Gomorgon,
Det är helt otroligt att horn börjar bli populära igen. Har länge funderat om jag vågar fråga pappa som har haft en vägg med horn om jag skulle kunna få ett. Som jag och mamma tjatade att få ta ner dom och lägga ut hornen i förrådet.Möjligen kommer han skratta vem vet.
Kram Theres

Tina sa...

Kuuult! Ja det er jo på full fart inn i de fleste hjem, Syns det er er utrolig stilig med slike, både på vegg og på et pyntet fat spesielt til jul. Har et som vil komme frem da! Klæm!

Bolettes hus sa...

Hei! Fantastisk fint gevir du har på veggen! Jeg elsker slike! Også nydelig blogg du har! Satte meg opp som følger! Gleder meg til å se mere!!

Ett Vitare Hem sa...

Jo men i "rätt" inredning tycker jag det kan vara rätt läckert, hos dig ser de ju jätteperfekta ut!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Rumour has it sa...

Hello Johanna,
I miss your little text in English... :D
Beautiful composition here! I like the stripes and colours of that cushion.
Best greetings, Marjolijn

Anonym sa...

jag tycker...kanske jag fynder sådana också från loppis?

kram MI från Köyhäkartano

Hanna sa...

Hej!
Klickade in på en gång när jag såg hornen... jag har nämligen länge funderat på att ta fram svärfars gamla fjortontaggare. Börjar gilla horn mer och mer :)

Ha d gott!
Kram Hanna

peet sa...

Nice picure !!
I love your blog !


Love from Holland Peet

Tulipa sa...

Godmorgon!
jag gillar egentligen inte horn...men påverkad som man blir tycker jag nu det är läckert!
Räddade ett i lördes och har ett litet hemma som dekoration.
Tur man kan ändra sig och inte är fast i sina åsikter hela tiden!

Speciellt alla danskar som kommer hit och handlar tycker det är snyggt också med horn i inredningen!
Så fram för mer horn!

Idag morse knackade en man på vår dörr och sade att en stor älg blivit påkörd på vår mark...om den hade horn förtäljer inte historien ännu dock...

Ha det bra!
Kram mariette

Annas skattkammare sa...

Jag har känt att jag avskyr dessa horn- sambon är jägare och hans jaktkompisar har hela väggar fulla i vardagsrummen- så jag har vägrat.. men nu känner jag att om jag kunde få piffa till dem lite kanske ett skulle gå bra.. =)
Kram /Anna

n o r d i n g å r d e n sa...

Helhäftigt!!! Glad att det blivit inne igen, det annamade jag förrra året, eftersom jag bor med en jägare kunde vi således kompromissa lite: ) Mari.

muslimah sa...

jag älskar horn, jag är på jakt efter ett alldeles speciellt horn dock.
Det är ngn afrikansk gasell som har lååånga horn säkert 1 meter och så är dom snurrade så som karameller ser ut. hellt otroliga!
fattar inte hur dessa stackars djur orkar kånka runt på dom haha.

muslimah sa...

dock skulle jag akta mig för orientaliska djur horn, vill inte köpa såna som jagats olagligt eller grymt.

Villa von Krogh sa...

Så fine!
Has en fin dag! Klem Anine

Liten Bod sa...

Hjälp! Tur att inte min man läser bloggar... Han har ett par enorma skovelhorn som ligger och skräpar i carporten. Jag har kategoriskt vägrat sätta upp dem ens utomhus :) Dina är ju lite sötare i och för sig, och jag kan tänka mig att grabbarna gillar dem. Kram, Tina

Anonym sa...

Nej men fy, tycker jag, detta är ju bara ett primitivt machobevis, i en annan del av världen hänger vildar upp krympta människoskallar av samma anledning. Det finns ju så mycket annat trevligt att pryda sina väggar med.

Lovely Vintage sa...

... wonderful blog! GLG, Bea ;o

maria cecilia sa...

Hello Johanna, been looking through your last posts I haven´t seen and they all brighten my day, very beautiful and warming images.
Come and see my garden in springtime here in Chile, if you have any time.
Muchos cariños
Maria Cecilia

spetsar och änglar sa...

Brukar inte tycka om horn.
Men ditt var riktigt fint.Vacker bild!Kanske så ändrar jag också uppfattning med tiden ;-)

Ha en fin dag
Kram
Heléne

n o r d i n g å r d e n sa...

...ser den bistra kommentarer ovan, men visst kan man tycka så, jag är själv en sjukligt stor djurvän, mer än vad som är nyttigt för mej många gånger..

Men detta med horn har varit inne till å från genom tiderna, det är klart att det är en gammal machogrej fr start, numera ser man det inte så, eftersom det fram till förra året var ganska "ute" med horn o dyl på väggarna...mao, nördigt.

Jag har som sagt anammat denna "trend" eftersom min man gillar detta. De få horn jag har på väggarna är djur som är skjutna sedan säkert 20 år tillbaka. Och jag kan med gott samvete säga alla som tycker det är bisarrt med horn o dyl att jag ÄTER älgkött hellre än gris och andra djur som plågats till döds och haft ett helvetiskt liv! Vilda djur har haft ett bra liv o snabb död. Då känns det bättre att äta. För oss djurvänner. Lika med får, de slaktas och äts upp, varför ska man inte då kunna spara skinnet och fårfällen som dekoration? Så vill man hänga upp ett horn i stället för att slänga det tycker jag inte är så hemskt, värre är med alla hemska djurtranspoter, ladugårdsdjur som står bundna ett helt liv, hundgårdshundar och innekatter.

Ditt horn var skitsnyggt!! Det var det - för i dag: ) Mari.

Johanna sa...

Visst är det coolt med horn! Har ett älghorn i sommarstugan. Mot helvit vägg. Läckert!

lugnet sa...

Visst har jag lite dubbla känslor men jag tycker absolut att det är häftigt!! Älskar ju även päls och uppstoppade djur! Har ett par horn som jag tänkte spraylacka vita!!
Må så gott!
Kram//Ulrica

Min Skattkammare sa...

"Du har en skön stil"......som Baloo sa! ;o)
Du är så härligt trendkänslig, det är alltid spännande att kika in här!
Snygg bild!
Kram Kicki

Anci sa...

Hej !
Jag tror nog inte att jag skulle vilja ha så många horn i huset. Men vi har faktiskt ett renhorn någonstans.

Var resan trevlig ??

Kram
Anci

lottens vita och gröna sa...

ohhh vad fint johanna, jag älskar horn och har en hel samling, fniss! varmkram lotten

Brunkullan sa...

Haha..jag hade ett inlägg om horn här om dagen;) Gillar dem inte egentligen, men börjar mjukan inför mindre horn, eller horn som ljusstake eller krona.

Det du har var väldigt tjusigt!
Susanne

Unknown sa...

HejHej!
Är novis i bloggvärlden. Har själv horn på väggen. De är efter en stor älg min morfar skjöt för länge sedan. Han dog innan jag föddes så de är även påminnelse om honom. Avskydde allt vad horn hette för några år sedan men har ändrat mig, tycker de ger en liten brittisk bibliotekskänsla o jag är svag för den stilen. Har även en uppstoppad iller. Tyckte han var äcklig från början men nu är han nästan som en familjemedlem, haha./Camilla

2,9-Marie sa...

Jag är lite kluven när det gäller djurhornstroféer (och för all del även uppstoppade djur). Jag kan tycka att det är rätt fräckt som inredningsdetaljer i rätt miljö, men samtidigt skulle jag nog ha lite svårt för att plocka in det i mitt eget hem. (kan ha något att göra med att mitt x, eller snarare hans far, sköt djur på löpande band och lämnade in horn för montering) Jag tycker hur som helst att dina horn var ganska coola. Ha en en härlig helg! och tack för all inspiration du skänker hela tiden via din underbara blogg! Marie

Bollan sa...

Åhh va kul med lapptäcket, förstår dig de va ju så fint, humm kanske ska ta mig och försöka sy ett med, humm får nog ta och åka till bettys och kolla hur de ser ut i helhet.

kramizzar

vardagsvitt sa...

Hejsan...
Jag fick tipset att besöka dig angående att du har ett inlägg om horn... hm, vi har hamnat i inredningskris om ett älghorn efter en lyckad jakt.
Inte nog med det så skjuter mannen en till älg med lika stor krona veckan efter så vi har nu två älghorn som vi krigar om här hemma!
Det är inte lätt för jag gillar dem inte särskillt medans mannen är mäkta stolt!

Ditt horn var ju på nåt sätt häftigt och så länge dina pojkar gillar det är det ju en kul detalj.
Trevligt att titta in till dig.
Kram Marith

Anonym sa...

kobe
Golden Goose
supreme shirt
supreme
fear of god outlet
supreme clothing
curry shoes
kyrie 6
golden goose shoes
hermes outlet

Anonym sa...

kd shoes
golden goose white sneakers
off white hoodie
off white nike
golden goose outlet