måndag 27 oktober 2008

Godmorgon!! För ca tre år sedan målade jag min kökssoffa vit och skavde den och jag tycker när man skaver möbler så är det så svårt att få det att se naturligt ut ,( det är väll känslan att man har gjort det själv som sitter där) Nu tre år senare när man har tre småbarn så har den blivit naturligt rejält skavd av mina tre vilddjur tycker den är såå fin nu. Visst är det skönt att ha denna smak när man har barn=)
Ha en jättebra dag
Kraaaam

39 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Gomorron !
Jaa, jag håller med dig, det är jättesvårt att skava rätt, men nu har ju din soffa verkligen de rätta nötningarna...vilken tur !
Och det är verkligen skönt att gilla shabby stilen, du skulle se hur mina möbler hanteras nu då vi renoverar, ujjj, så det är tur att vi gillar det skavda..
Ha det gott
Kram Anette

Stämningsfullt sa...

Hej!
Jättefint!
Ha en bra dag.
Kram!

Klaffen sa...

Hej. Jettefin soffa!
Skavat på rette viset:0
ha en bra dag.

Krusidull sa...

Hej
Ja den blev ju fin med livets naturliga slitage. Jat tror vi nog är lite för självkritiska lite för ofta eller?

Skatan sa...

Ja absolut! Särskilt som man också tycker om att förena det skavda med vitt...och så barn då :) Då gör det inte så mycket om det blir ett extra knivhack i bordet, eller en ritfläck på stolen :)

Önskar dig en skön dag. Själv skall jag riva ut hela källaren, sortera och sätta upp nya konsoller. Ett superbra arbete när det återstår mindre än en vecka till bäbisleverans ;-) Visst då? Undrar var man får kraften ifrån! Men skoj är det!

Kram till dig!

Villa Hemma sa...

Hihi, så brukar jag också tänka. Shabby är den perfekta inredningen när man har barn. Inte många andra stilar som uppmuntrar till slitage :-D

kram på dig

Fabrikken sa...

Heisann
Så fiiiin den var blitt :) Jeg har også malt litt møbler og skrapt av litt maling etterpå. Håper bare at det blir enda mer slitt med tiden :)

Ha en fin mandag

Klem fra nr. 5

Gårdsromantik sa...

Så snyggt med så mycket skavning!

Kram Maud

Anonym sa...

Hej....så sant som det är sagt alltså:)...väldigt svårt att "skava" rätt själv..men din var perfekt skavd:)..bra med barn som leker ...ha en skön måndag..kram..PIA i vardagsrummet

Annas skattkammare sa...

Ja soffan ser ut att vara målad för lääänge sen och naturligt skavd.. Ha en fin vecka! Kram /Anna

Millas hem sa...

Ja, denna "stilen" passar mig utomordentligt med fyra barn!:)
Hoppas att intresset håller i sig, åtminstone nu när två av dem är små!
Kram Camilla

Hem och Lycka sa...

Absolut! Och kul att det funkar både praktiskt och att det är så snyggt dessutom! kram

Mitt vita hem sa...

Jättefin soffa. Håller med om att det finns inget bättre än att ha den här stilen när man har barn. Man behöver inte tjata om att de ska vara försiktiga hela tiden. De kan leka och ha roligt istället.
Jag ska drömma mig runt i Allt i hemmet nu och lusläsa reportaget om ditt hem. Så fantastiskt vackert det är! Helt perfekt!
Kram Heidi

Sallys hus sa...

Hallå där!

såå fin soffan är....håller med...man får känslan av att det är alldeles för perfekt skavt...
Du kanske kan hyra ut dina barn...som skavhjälp....fniss...

ha en härlig kväll, kram Katarina

Emma sa...

haha, en en gång har du satt pricken över i:et som jag oxå tänker. Är så glad att man nöter lite naturligt på saker (tyvärr tycker inte alla i min familj det) så gör det inte så mycket att man shabbar var grej man kommer över. Och så lite mer naturlig nöttning på det:) Det perfekta receptet.
Kram Emma

Evelinas hus sa...

Fick nya Allt i hemmet i brevlådan idag. Guuud så fint reportaget med ditt hem i julskrud var!! Och pysselsidorna också, kände direkt jag att jag längtar till jul. Superfint var det verkligen.
Kram Caroline

Jenny Oak Fae sa...

UNDERBART reportage från ditt hem i "Allt i Hemmet"!!!

: )

KRAM, Jenny

<3

Kamomilla sa...

Praktiskt! och naturlig patina är alltid bäst!

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket fantastiskt reportage från ditt juliga hem! Har gillat alla era reportage som jag sett, men detta är det bästa! Har lusläst och granskat vraje bild, fylld av inspiration kunde man lägga undan tidningen! (petade in den under näsan på sambon först, jag tokgillar ju inbyggda fönster och har ett stående i källaren som väntar på att bli ett nytt projekt, så då passar dina fina fönster in bra för att få honom att förstå hur jag menar...fniss...)

Ha det gott, kramar!

Anonym sa...

Underbart vackert :)

Myownhome sa...

Skönt att höra, började nämligen känna mej lite dum som inte fattade att glas med lock inte riktigt funkar som ljuslyktor. :D Men utan blir de ju fina och ljuslyktor kan man ju aldrig få för många av. :) Och igen, din blogg är så himla fin!

♥ Fyra årstider sa...

Vad jag ser fram emot att se ditt hem i jultidningen. Lånar bilder till min julblogg, men skriver såklart fotografens namn.
Kram LOtta

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!

Javisst är det tur med små "vilddjur"
Soffan ser helt underbar ut...

Kram Viveka

Marits vita skrin sa...

Underbar soffa med de rätta slitningarna. Det är en härligare känsla när et är äkta.

Nu ligger det en allt i hemmt och väntar på mig, jag ska börja läsa på sid 44. Det gör jag aldrig annars.
Då är det framifrån och bak som gäller.
Men nu kan jag inte låta bli;)
Marit

linnea-maria sa...

Ja det var otroligt snyggt slitet. Men det finns ju en lille baksida också. Som jag skrev om i senaste inlägget. När man renoverar och målar och sen är de små där och kluddar på nymålade möbler, då är det suck. /linnea-maria

H A N N A S - F O R M sa...

Hej Johanna!

Först och främst - GRATTIS till det vackra repotarget i Allt i hemmet!! Sååå vackert du har det hemma..vad duktiga ni är du, Marie och Marie!

Sen, vad fin soffan är..ÄLSKAR oxå nötta möbler och golv finns inget vackrare!

Ha det gott!

KRAMAR
Hanna

Ina sa...

Vet vad du menar, det är svårt att få till en naturligt sliten känsla då man slipar själv. Det jag tycker är så snyggt på gamla möbler är inte bara skavningen utan snarare att färgen har flagnat och om man kan få till det själv det vet jag inte.
I vilket fall som helst så är din soffa vackert skavd nu, man ser att det skett på "naturlig" väg. Superfint!!
Kram Ina

lottens vita och gröna sa...

fnissar, det är verkligen helrätt när man har en ett åring som går runt med div saker och krockar rätt hårt, nya härliga törnar!

duuuuuu grattis till ert julreportage, ska spana in allt med glasögon i kväll, du har såååååååååå fint!

varmkram lotten

Anonym sa...

Hej!
Du har verkligen ett kök som jag gärna skulle vilja ha! Golet är ursnyggt, så vill jag ha det när vi rustar!Tack för en fin blogg! Hälsn. Karin

Anonym sa...

Så går det när man är för snabb, golvet ska det vara. Hälsn. Karin

Anonym sa...

Vilket underbart hem du och din familj har! Har precis bläddrat igenom inredningsreportaget i "Allt i hemmet" och tänker när jag tittar på de vackra bilderna att hon som gjort så fint borde ha en blogg. Självklart har du det också och mycket fint finns det att titta på här :)

Linneagården sa...

Perfekt!, låt barnen leka bäst de vill. Nu vill jag oxå läsa Allt i hemmet.... gissar att man kommer att sucka av allt fint, eller hur!?

Hoppas allt är bra. Många kramar från mig /madelene

Mamma C sa...

Den är jättefin din soffa.
Kram mamma C

Anonym sa...

Hej! Snygg din soffa är! Ja du har jätterätt i att det är skönt med shabbystil (eller åtminstonne är det den jag eftersträvar) när man har många små springandes här i huset. Ditt hem är verkligen superfint och dina bilder en STOR inspirationskälla, TACK!! =)

Anonym sa...

Hej,
Hittade hit tack vare reportaget i nyaste Allt i Hemmet. Vilket jättefint hem ni har! Jag har en liten fråga angående de grå hyacintkrukorna som syns vid fönstret och uppe på hyllan på väggen på den sista reportagesidan. Vad är det för krukor, och vad är dom gjorda i för material?
Tack på förhand!
Mvh,
Mrs. b

hemtrevnad marie sa...

Visst är det en bra stil med små vildbasar i hemmet...jag har ju fyra gossar och dessutom haft dagbarn när de stora pojkarna var små....hade som tur var det nötta stilen redan då!!:)
Nu ska jag slita bort plasten på
A i H:s jultidning och se ditt vackra julhem...du kan tro att jag sparat mig hela dagen!!
kraaam

No.15 sa...

Så där naturligt shabby! Jätte fin!
Ha det fint!

Unknown sa...

Sorry I don't speak the same language but I just wanted to say what a pretty room the first photo was. Is this your home? Have a nice day! Daisy~

Vita hjärtan sa...

Hej!

Måste bara skriva några rader att reportaget i Allt i Hemmet var jättebra! Ni har så fint hemma hos er! SÅ roligt att du delar med dig......

Kram Annemari