torsdag 23 augusti 2007

Griffeltavel frosseri...







Godmorgon....Nån mer än jag som fastnat i griffelfärg träsket??? Jag går loss med min griffeltavel färg överallt..=))Det är livsfarligt roligt!!Den stora o den mellan stora har jag tagit en gammal tavelram o på den stora en fönsterkarm sen har jag spikat fast en playwoodskiva bakom..sen är det bara till att måla=) Den allra största är målad direkt på väggen.
Jag tycker det blir såå fint med det svarta mot det vita,o lite praktiskt är det allt=)Nu håller jag på med killarnas gaderobsdörrar.Det värsta är att lillemannen tror att det är ok att gå o måla överallt=))
kraam



25 kommentarer:

WhiteVintageDreams sa...

Åh vad jag skrattar igenkännande när jag läser :). Svårt att förklara skillnaden till de minsta.
Jag tycker oxå att det är så fint. Blir automatiskt en nostalgisk gammeldagskänsla...såå mysigt.
Men jag har bara två...fast det kanske e dags för fler nu ;).
Superfint.
Hur långt har ni kommit med badrummet?
Å så måste jag fråga...ska du till Formex??? Jag vill ju oxå dit...plågsamt jobbigt att ej få gå *fniss*. Men jag tillhör de utan företag...suckar djuuuupt ;).
Tror du att du kommer att kunna visa nåt därifrån...för oss "vanliga" :)?
Kram

LantlivsAnette sa...

Åhh du det där var fint..jag vill ha en sån där fin griffeltavla till köket..alltså har du gjort dina själv ? Det hade jag ingen aning att man kunde..där ser man..har du gjort ramarna själv ?
Hur som helst så var det otroligt fint...Kram Anette

NICOLINAS BONING sa...

Vad fint det är med griffeltavlor.
Har funderat länge på att prova att göra en... och nu är det nog dax, tror jag!
Kram/Birgitta

Anonym sa...

Dina griffeltavlor e jättefina. Gillar speciellt den stora du gjort på väggen. Själv har jag bara målat små griffeltavlor. Behöver fler väggar helt enkelt.
Du har supersnyggt som vanligt.
hälsningar Susanne :0)

Anonym sa...

Du är verkligen så jätte påhittlig.Så fint dem är!! Att din lilla pojke vill måla allt har han säker ärvd från dig.Hi Hi.Du få ser ner han blir större....Nu har jag ett grej mer på min to do lista ;-)Tack för dina fina bilder.
Simone

atmosphere sa...

här har du en griffel-tavle-missbrukare, men så är jag också svag för allt grafiskt.
Kraaam

johanna sa...

Hej
vad skönt att det är fler som är griffeltavel galna=)
Jag har gjort alla själv utan den minsta..jag har tagit gamla fönsterramar o satt en playwood skiva bakom sen är det bara till att måla...

Tyvärr så missar jag alla mässor i år...men förhopningsvis ska vi ha en monter nästa år=)
kram

Anonym sa...

Hej! Ja, griffeltavlor e jättefina! Själv äger jag bara två...kanske man borde pröva köpa lite griffeltavelfärg...äldsta dottern har gjort en i skolan...köper man den i en vanlig färgbutik?

Skatan sa...

Ja jädran, det kanske man skulle ordna åt sin lilla skrota? Hon skulle älska att gå lös med kritan...dessvärre även hon, lite här och var... ;- )

Ha en skön dag!

Solsjö - Under en vind sa...

Jättefina! Det är ju så bra att man kan kombinera nytta med nöje! Rita och kladda för att det är roligt samtidigt som det är hjälp för minnet! Jag köpte en griffel "skylt", ser ut som en tag/etikett i Danmark, den kan man gå runt och hänga var man har lust...Just nu hänger den på verandan med texten Välkommen. Här ösregnar det idag...var är sensommar värmen´& solen??? Må gott! Kram!!

Interiørhuset sa...

ja det er morsomme detaljer...har ikke lad slikt her hjemme,men har sett det i mange interiørblader.Men de er vakre og sjarmerende

Nygammalt sa...

Himlar så fint!
Sådana där skulle man ha haft! Har sett tidigare att man kan göra dem själv men har inte tagit tag i det ännu. Nu är det så mycket som händer så jag tror att jag får nöja mig med att köpa en först.
Har du någon aning om vart man kan hitta dessa? Kram.

My White Cottage sa...

Vad jättefint! Griffeltavlor är både praktiska och snygga - i alla fall om de ser ut som dina! Har surfat runt på din sida och måste bara säga att så sagolikt hem ni har!!! Jag är grymt imponerad...
Kram från Jenny

MiaMaria sa...

Fina tavlor du gjort och som kommer till bra användning också. Det man inte har i huvudet får man ha i..... kritan... / Maria

LantlivsAnette sa...

Halloj..bara jag igen.Tack för att du förklarade hur du gjort...
Vet du..din karl har en dubbelgångare här i Kalix..jag skrattade när jag såg din bild på familjen första gången..han är på pricken lik Tomas här i Kalix,några som vi faktiskt umgås med !! Festligt va !skulle nästan behöva fota honom och skicka till er så att ni får se...Alla har vi ju en dubbelgångare sägs det ju..och nu vet ni vars hans finns..
Kram Anette

Anonym sa...

Vad kul med målerifrossa...Har än så länge bara en men vi ska snart förvandla vårt sovrum till gästrum/lekrum och då ska det bli griffeltavelfärg lite här och där....
Ha en bra dag!
Kramiz Bodil

Färjtorp sa...

Ja det är fint med griffeltavlor! Har köpt mina 2 i sommar på loppis =)
Kram Johanna

Mollys sa...

Ikea har en fin griffeltavla för barna, ska lägga in bilder på min blogg.Undrar hur du fått in listan över besökare online m.m ?

Betty sa...

Känner absolut igen "problematiken", dock kommer hon inte åt det fältet jag målat längst upp på skafferidörrens "spegel".
Kramar

Karin Krut sa...

Fina griffeltavlor. Hmm ännu en sak jag inte provat. Du är så påhittig.
Kram karin

smultrongården sa...

Verkligen så hemtrevligt med text här & var. Vi har inte en enda... Men ska bli snart. Vad kanon kul om ni ställer ut på Formex, eller blir det kanske Danmark, kul vilket som. Då har vi nåt nytt kul att se fram emot! Natti

Maria sa...

Vad du är påhittig..jag har målat väggar och dörrar med griffeltavelfärg..men ramar och fönsterkarmar med plywood bakom var ju jättesmart. Lite robustare och mer gammeldags på nåt sett. Det är så skoj att besöka dig...alltid fina bilder och ofta nya inlägg. Du visar så mycket fint och jag får så mycket inspiration.
I morgon ska min syster och jag på en liten inköpsresa till Stockholm...det ska bli så roligt.
Önskar dig en skönt veckoslut.
Kramar Maria

johanna sa...

Måla på nu allihopa..detvar någon som fråga var man får tag på griffeltavlor + färg ..ikea har fina tavlor ,men jag har hittat på loppis det mesta o färgen finns i de flesta färgbutiker..
Anette-Vilket sammanträffande med dubbelgångaren=))Blir ju nästan nyfiken,att det kan finnas två sånna snyggingar=)))

Evelinas hus sa...

Hej,
Vad du är fiffig. Vilken snygg lykta du har på väggen.
Trevlig helg.
Kram Caroline

Pjöller maja sa...

guuuu!! vad skönt med en till likasinnad, trodde jag var knäpp som inte kan hålla mig från griffeltavler =)
Karnske en griffeltavle förening skulle vara nått...tihhiih!

Trevlig blogg oxå har du!