fredag 19 februari 2010

Jag behöver hjälp igen=))

Svimma nu inte av min fula garderob=)) Jag har en vanlig tråkig garderob i sovrummet o just nu har vi varken tid eller råd att bygga en ny...Så igår satte mina tankar igång om hur man skulle kunna "pimpa" upp den. Jag fundera på att tapetsera den i lite roliga tapeter och byta till större knoppar , måla den , klä in den i trä , osv , osv....Det lutar åt tapetsering...men först ville jag höra om ni hade några roliga ideer , man får alltid roliga tips av er!
Vill önska er en riktigt mysig fredag!! Här hemma ska vi laga tappas i kväll=)
(Tack för alla bra tips ang pappret)
kram

26 kommentarer:

Unknown sa...

Nu började det klia i mina fingrar!

Tapesera låter bra, det skulle jag också göra!
Det finns så många fina tapeter! eller foto tapet, dom är dyra..?
Du måste bara visa resultatet sen:)

Kramis!
Annaleenas hem

MED EN KÄNSLA ♥...♪♫ sa...

Ja du, nu blir man ju lite nyfiken på hur resten av rummet ser ut...vilken stil det är där & så innan man skickar ut sin kreerande hjärna ;) Så att idén man har passar in med stilen...har några saker på lut.
Kram Åsa

Kristin sa...

Hej Johanna, en idé är att hänga ett tyg framför som draperi? Vet inte om det passar in i övrigt men det var en tanke... ;-)
kram Kristin

Emelie sa...

Kanske en kombo. Plankvägg på kortsidan och tapet på framsidan...

Du klurar säkert ut något som blir snyggt och intressant. *ler*

Ha en skön helg!
kram Emelie

Made in Persbo...Carina sa...

Hej raring!

Har själv samma problem med mina ikeagarderober i vardagsrummet...men de får vara så länge.
Vill du ha tips på urläckra färgglada och lite kitchiga tapeter finns det ett helt gäng här som jag själv skulle vilja ha... http://blandet-landhandel.dk/index.php?cPath=54_57&osCsid=78b66b692ce5a21b8a77f0d7cb992a9a


Du kommer säkert på något som blir jättesnyggt....och glöm inte visa det för oss sen! ;)

Hoppas du får en fin helg!
Kram, Carina

Millas hem sa...

Tror på tapetsering!
Kul idé!

Kram Camilla

Millygarden sa...

Vet inte hur sovrummet ser ut för övrigt men har du neutrala väggar skulle du kunna tapetsera dom med fototapet. Ta någon fin bild på dina barn eller någon fin miljö.Måla lite olika ramar i svart och någon stol,pall för att ta upp kontrasten av svart/vitt. Det går ju att använda bild som du skriver ut på OH film som du sen kan projetera upp på garderoberna och måla för hand!
Du kommer nog på något bra!


Kram Marina

Anonym sa...

Jag hade en gammal vän som tapetserade med "flora bilder ur Nordens flora böckerna. Jättehäftigt blev det, men det gick åt några bilder kan jag lova-.

Tess

emilias gömmor... sa...

Gamla fönster med spröjs hade varit snyggt, eller kanske pärlspont om du har en lantlig stil. Har du det modernt passar nog tapeter bäst. Tror jag.

Kramar Mimmi

Goa sa...

Kan du inte få tapeter med skolplansch motiv som du gillar så mycket? Alltså, du kan ju bara plåta såna och sen göra tapet av dem. Det vore väl ändå lite kul o annorlunda..:)))

Ska bli spännande att se vad det blir..:))

Puss och bästa helgen till dig...

LantlivsAnette sa...

Jag skulle klä in den i panelskivan, den som ser ut som pärlspont, och sen måla den ljust pärlgrå...med träknoppar i samma färg till handtag..men det är jag det, jag ser ju att du gillar mer färg och mönster än mig...det blir nog fint hur du än väljer tror jag...
Kraaam Anette

LOPPISLIV sa...

Hej Johanna! Jag hade nog gjort så som Anette lantlif tipsade om, det låter superfint, eller varför inte låta dem vara som de är, enkla släta och bara byta ut handtagen mot gamla riktigt stora grova rostiga i järn? brukar gå att få tag på i byggnadsvårdsaffärer. Men en mönstrad tapet om rummet i övrigt är svalt blir nog riktigt fint det också. Lycka till...det blir nog fint hur än du gör, du brukar ha öga för det där. Kram på dig //Paula

Anonym sa...

Hej!
Brukar kika in på din blogg för att få lite inspiration, den är mycket bra! Vet inte om det skulle passa in stilmässigt men kanske "tapetsera" in den med gamla tidningar, bilder mm!
/Hanna

Vintage House sa...

Hej,
Vad underbart härliga tips du har fått. Kompisar till oss tapserade en hel vägg med gamla filmaffischer. Det behöver du inte göra med kanske klipp ut olika läckra papper eller något.. Du verkar vara inne på mycket mönster och färg.
Ska bli så kul och se vad du hittar på.
kram och en ljuvlig helg till dig
sandra

Anonym sa...

I något nummer av elle eller sköna hem var det någon som målat med ca 3cm bred linje konturerna av en "rokokogarderob". Det var hur snyggt som helst./Stella

IKT i min vardag sa...

Jag var inne på samma tanke som några andra dvs. att klä skåpet i pärlspontspanel. En annan tanke är att göra "ramar" av trä och fästa på så att skåpet får spegeldörrar. Lite gammaldags, snyggt sådär. Eventuellt att du tapetserar inuti speglarna?!

Kram Linda

Anna-karin sa...

Hej. Ett litet tips är att byta skåpdörrarna dill glasdörrar och sy insynsskydd och hänga innanför glasen. Trevlig helg!

Ljuva Drömmar sa...

Jag håller nog med massan. Tapetsering skulle nog passa bäst, bara man hittar rätt.
Man kan ju även "tapetsera" med tyg, mattor? eller andra typer av papper...det gåt nog med det mesta.

Ett tips till på pappersbutik (om du inte redan fått det) är Magnolia, ligger bakom möbelbutiken vid Cityrondellen. Vet dock inte hur stora papper de har? Säljer scrapbooking grejer.

Hoppas du hittar en lösning på garderoben, tror säkert det.

Ha det gott, kramar Maria!

Engelska Villan sa...

Hej Johanna!!
Känns som att du har de bästa tipsen! :)
Men du skulle ju kunna klä in den med panelskivor spårfrästa som råspont eller pärlspont. Det är ju superlätt o snabbt o billigt.
Fast tapet blir säkert skitsnyggt.
Kram o ha en skön helg!
Anna

K R I S T I I N A sa...

jag skulle måla den vit och med större pensel måla "slarvigt" en siluett av ett barockinspirerat skåp+ köp stilenliga knoppar
(har precis startat blogg och fastnade verkligen för din...ääälskar dina foton!! Grattis för den gåva du fått!!)
//från mig, ny på fältet

SusanLotus sa...

Vi hade en stor garderobsvägg i min dotters rum när jag bodde i Stockholm. Den var med spegeldörrar och hon ville inte ha en hel spegelvägg så vi satte upp en skena i taket längs med hela garderobsväggen och hängde upp långa gardiner som draperier som man kunde dra för! Det vore kanske ngt för sig. I retrotyger som du tycker om...? :)

SusanLotus sa...

Ps, Vi valde skira lätta vita längder... Rummet kändes riktigt fräscht och mycket större än det verkligen var... Och du kan ju gämma vad som helst uppe på dina garderober utan att det syns :)

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Vi klädde in bokhyllor "Billy" när vi gjorde om biblioteket. Satte krönlister uppepå och fuskpärlspont på sidorna. Det blev helt nya hyllor helt klart.
Må så gott
/Karin

Nina sa...

Hej fina du,
jag har tapetserat mina fula skåpdörrar med bilder på rosor. Köpte en bok på rea, rev ut bilderna och klippte dom i passlig storlek och gjorde ett roligt kollage.
Via linken under kan de se resultatet. Alla som sett mina fina dörrar har kommenterat hur roligt och fint det blev.
Limmade bilderna med papperslim, jag blanande i lite vatten för att få det lite lättare konsistens att breda ut med pensel.
http://houseoftempsperdu.blogspot.com/2009/12/snow.html

Lola sa...

Hola, me llamo Lola y me gusta muncho tu blog, como otros pero no entiendo nada , no tienes traductor, por favor porn el traductor para que entienda algo. Gracias.

MammaMonica sa...

Hejsan! Eftersom mitt senaste inlägg handlar om ett omgjort skåp så kan jag ju tipsa om just det, välkommen och ta en titt om du vill! Lycka till!