onsdag 5 augusti 2009

Godmorgon!
Nu har jag börjat samla på mig saker för de stora killarnas rum , tänkte att jag ska sätta igång med renoveringen där under hösten.
Just nu är det bruna väggar där tapeten är sönder lite här o där=)
I går satt jag och pratade med dom hur dom skulle vilja ha det , jag lade lite försiktigt fram mina drömmar om att vi målar vita väggar och rutigt golv...Såg framför mig riktiga industrirum. Men den drömmen kraschade snabbt då det blev vilda protester så fort jag nämnde vitt=))
Deras vision och dröm om deras rum var att ha en vägg röd , en svart och två blå och med gult golv !!! Panik!!Stackarna är väll helt förstörda av allt vitt här...
Så nu får vi se om vi kan mötas på halva vägen=)))) Det är ju ändå deras rum så lite får de bestämma ,kanske kan få golvet vitt i alla fall=)
En sak de iallafall ville ha i sina rum var registrerings skyltarna.
I söndags när jag var på loppisen så var det en jätte kö in i den ena ladan så jag smet in i den andra där det var mindre folk.. Och långt där inne såg jag en hög med registrerings skyltar.Hjärtat hoppade nästan över ett skutt , hur skulle jag hinna fram!!! Ni vet när man ska ta sig fram och inte visa att man är intresserad man vågar ju knappt titta åt det håll man ska så att nån annan ser och börjar springa efter samma sak=)) Allt gick i slowmotion men jag fick dom!!! En hel hög för 10 kr styck...lyckan var gjord=) Hade lyckokänslor hela dagen.... Är man materialist då??=)..(heter det så???=)..)
Ha en riktigt bra dag!
Kram

Good morning! Now I've started collecting my things for the big guys room, just thought I should go ahead with the renovation there in the autumn.
Right now, the brown walls where wallpaper is a little break here and there =) Yesterday I sat and talked to them how they would like to have it, My dreams was that we paint white walls and floors ... saw in front of me ruff industri style in there rooms. But the dream crashed quickly when it became wild protests as soon as I mentioned the white =))
Their vision and dream of their place was to have a wall of red, one black and two blue and yellow floor! Panic! ... So now we will see if we can meet half way =)))) It is after all their place , i may be able to get the floor white anyway =) .

26 kommentarer:

Anci sa...

Du är som jag, morgonpigg :)
Roligt att få se dina fynd. Dina killars rum kommer att bli supersnyggt, frågan är bara i vems smak ?! Det låter bekant att ha en bild av ett rum, men att den krockar med andras bild av samma rum. Kul att du fick tag i registreringsskyltarna. Jag tycker inte att materialist är riktigt rätt ord, huvudsaken är ju att du blev lycklig !!

Kram

sylvia sa...

kjener til det der,mamma vil pusse opp rom,men prinsessa vil ikke for alt i verden ha hvitt,blått er greit nok..men du får nok det til,spennende å se bilder av rommet når det blir ferdig.lye til,
fra sylvia

Marie sa...

Blir spännande att få se vad ni kommer fram till, är helt säker på att slutresultatet kommer att bli toppenfint! Fast jag kan riktigt se din min framför mig när de berättade om sitt drömrum, hihi.
Vilket flax du hade med registreringsskyltarna, förstår att du var lycklig hela dagen efter det fyndet!

Ha en bra dag Johanna!
Kram Marie

LantlivsAnette sa...

Åhhh fy tusan vilket fyn alltså !!! Wiiieee, inte klokt alltså, jag förstår känslan då du gick in där...men du lyckade grabba tag i fynden !!
Jag vill också ha såna skyltar, men de är svåra att få fatt i, speciellt nu när alla bloggar vill ha såna..hii..hii..
Lycka till med renoveringen av grabbarnas rum, du får nog vitt golv där skulle jag tro, ibland får man liksom köra med övertalning...;)
Mina döttrar har vitt i sina rum, tack o lov, med svarta detaljer..
Ha det gott
Kraam Anette

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilket underbart fynd, så kul att hitta sånt man verkligen vill ha tag på....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh vilken lycka här kämpar jag att hitta bara en skylt och det verkar inte vara det lättaste.
Kram Tess

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Hello you material girl !

Ja förstår inte varför barna ska behöva bli tvärtom för , men det är väl bara så . Mina pojkar skriker oxå - inte vitt igen och inga gamla ruttna saker . Den ena har mörkt grönt och den andra har mörkt grått i sina rum och det funkar oxå ibland måste man kompromissa , Johanna ;-)
Kraam !

Hem och Lycka sa...

Åå vilken tur du hade! Underbara! Ska bli spännande att se vad det kan tänkas bli för färgval.

kram

Bonjade sa...

Oh yes I recognize this so much.
At the end I bought their "horrible" colours but in a painting who has that old look, and believe it or not it became beautiful.....
Good luck and a nice day

Christina - Lantmusen sa...

Fina skyltar! Jag har själv en kille som är 6 år, han skulle gärna vilja ha olika färger på varje vägg, blått, rött, grönt och gult har han sagt... Lycka till med rummen!

Jeanette Hornbeck sa...

Hahaha, kan se dig med panik inne i kroppen. Exakt så känns det man vill bara springa egentligen. Jag spanade in några växtplanscher på degebergamarknaden och en dam stod och bläddrade sakta, sakta, huuu.
kram Jea

Jeanette Hornbeck sa...

Hahaha, kan se dig med panik inne i kroppen. Exakt så känns det man vill bara springa egentligen. Jag spanade in några växtplanscher på degebergamarknaden och en dam stod och bläddrade sakta, sakta, huuu.
kram Jea

Anonym sa...

Jag min nöt höll i en skylt i sommras och lade tillbaka den.....! Fick hjärnsläpp,troligtvis. Känner känslan du beskriver när man nosat upp ett fynd.Så vackert du bor, planerar själv på att göra om i mina flickors rum till hösten. Tjejerna är helt med på mina planer men pappan.....

Maria sa...

Hej Johanna!

Jag kan riktigt känna lyckoruset när du fann din skatt.
Du som skrev det nyligen att du sökte dessa.
Spännande med projekt pojkrum.

Kram Maria

katarina sa...

Ha haaaa....himmel nu fick jag mig allt ett gott skratt.

Vi ska ta tag i vår 14-årings rum nu i höst...haha....här låter det likadant.
Men vi har enats om lite new England stil.....det är bara det att för mig innebär det nåt fint gammalt skrivbord i mörkt trä....gamla koffertar..osv..
hihi...för honom innebär det en randig vägg och möbler från Ikea...
Fast precis som du skriver är det ju deras rum och de måste få bestämma.
I dotterns rum har jag fått härja lite mera fritt.
Hon delar mitt loppisintresse...
Sonen säger gång på gång...
-Ja när jag flyttar hemifrån ska det då inte se ut som ett museum hemma hos mig......
Dottern håller redan på att "tinga" saker tills vi dör...haha...hon är 12 så det är nog ett tag kvar..haha.....
tänk vad man påverkar dem...åt det ena eller andra hållet.
Oj vad jag babblar....
Ha en bra dag!
Kram Katarina

LOPPISLIV sa...

God morgon Johanna! Vilken lycka att hitta en hel hög så där, En ynka sån där skylt har jag bara lyckats och hitta. Den är i min dotters rum just nu, passar bäst där för hon vill ha svart och vitt och lite tuffare stil... Ja de där barnen har inte alltid samma smak som en annan. Men jag håller med dig att det är ju deras rum, man får försöka kompromissa lite. Mina pojkar (vuxna och utflygna båda två) har bara modernt och knappast något vitt hemma...ha ha ha,,, de har fått nog av gamla ting och vitt när de bodde hemma säger de :-)Ha en fin dag, här ska faras till havet, solen lyser som bara den, det gäller att passa på. Kram Paula

Johnna G sa...

Ser framför mig dig i ladan..i slomotion... *ler gott*

Det låter som färgglada pojkrum ;-) Min 14 åring till son har bara en åsikt när jag pratar om att renovera hans sjaskiga rum: det behövs ingen renovering!" åter och åter igen...

Jessica sa...

hejsan vad kul att du fick regskyltarna det ska bli kul att se när ni gjort grabbarnas rum hur det blev om dom fick som dom ville eller om du vann med din stil. men det blir nått mittemellan tror jag ha det så bra kram jessica

Dona blogg sa...

Vilka fynd du gjort :)
Jag missade likadana skyltar när jag var på auktion i helgen, grämer mig så. Trodde inte att där kunde vara något för mig i en låda med gamla fälgar...

Inte lätt det där med barnrum. Vi har också tre killar - och vi fixade lite till dem förra vintern. Mellankillen propsade då på att få svarta väggar i sitt lilla rum... Jag lyckades få honom till att välja en mörkt grå kulör och så målade vi bara en vägg. Nu måste jag erkänna att det blev hur läckert som helst! Bäst av allt är att han är jättenöjd :)
Lycka till!

Millas hem sa...

Hej Johanna!

Jag förstår precis vad du menar! Att barnen (mina) vill ha en byrå rosamålad och trägolvet gult(lite pippistuck dock)är liksom nästan helt ogenomförbart! :) Man får kompromissa så långt det går, för det är ju trots allt deras rum.

Att få se de där skyltarna måste ha varit lite som att bli nykär......Syns det på mig?!...Jippie!...Låtsas vara ointresserad..hmm!!:)

Jag kände så häromdagen när jag sprang på en loppis och hittade några saker som jag "väntat" på ett tag! :)Riktigt euforisk!!

Jättegrattis till skyltarna!!

Kraaam C

Unknown sa...

JA det är helt rätt ord;) Men vilket klipp!!!
*fniss* ja jag förstår vad du menar...min äldsta dotter vill INTE ha en massa gamla sletna saker:)

Kram kram Pia

Lilla huset på prärien sa...

Åh gud vilken härlig loppisdag du har haft! Förstår precis den där lyckokänslan som du beskriver... pirret i magen. Vad kul att du fick tag i skyltarna och vilket bra pris också!

Angående pojkarnas rum så tror jag att det är bra att mötas på halva vägen, det kommer säkert att bli hur fint som helst i slutänden :)

Kram Jenny

Karin Krut sa...

hahaha... jaa man får nästan panik och vill knuffas och rusa fram och kasta sig över sakerna. Jag gjorde ett sånt fynd häromveckan.. ett gammalt vackert brickbord med svarvad benställning och jättefina hadtag. Jag tyckte också att dom 10metrarna fram till bordet gick i slow motion :D Skyltarna är verkligen jättefina dom blir nog pojkarna nöjda med. Min Mattias ville inte heller ha vitt i sitt rum.. gissa vilken färg han har nu... joo vitt ;)
Ha en skön kväll
Kram Karin

HELENA SKARP sa...

Hej Johanna

Hoppas att ni haft en underbar sommar!

Hoppas även att vi får till en träff snart:)

Kram/Helena

Home No.1 sa...

hahhaaa ja det finns fler som inte gillar vitt, min grabb, han skulle hellre bli uteliggare än att måla vitt i hans rum, där är det också sprakande färg som gäller.
Skyltarna är ju så läckra...
Kram Annica.

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Vilket klipp med regskyltarna. Såå coola! :)

Vi har också några barnrum att kompromissa i ... Minstingens rum får jag bestämma i , ett tag till. De stora killarnas rum , nja.. Vi har väl ganska lika tänk.
Men tjejernas rum! HJÄLP!!
Allt småplock, häst- o barbieplansher osv. Kan bli helt galen därinne!!

Känner ni för att göra en makeover nån gång är ni välkomna till Uppsala! Haha!!

Ska bli kul att se boysens rum framöver!!

Kram Jeanette